ACTUALITATE Prognoză meteo 16 decembrie 2020

Prognoză meteo 16 decembrie 2020

Prezența vastului câmp anticiclonic care domină vremea din Italia până în Rusia aduce și la noi o vreme uscată, cețoasă, fără fenomene demne de luat în seamă.

Context Sinoptic

Și pe parcursul zilei de mâine, bună parte din Europa, inclusiv țara noastră, se va afla sub influența unui câmp de presiune ridicată, asociat anticiclonului est european, cu centrul baric Yadigar poziționat fix deasupra țării noastre. Asta în timp ce în centrul, vestul și nord-vestul Europei se manifestă un centru baric de joasă presiune dinspre Atlantic, care va aduce aer cald, încărcat de umiditate în aceste regiuni.

Din punct de vedere al circulației, rămânem în continuare pe o circulație vestică, care ne menține în sector cald, cu abateri termice la 850 hPa care ajung și la +6 spre +8 grade.

Temperaturi

Noaptea aduce minime negative prin zonele montane, prin Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, zone unde ne oprim la valori de –0 spre –2 grade. În restul țării minimele urcă până la 2 – 4,5 grade (valorile cele mai ridicate urmând să fie în Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea).

Și valorile maxime ajung doar la un 4 – 6, 7 grade în bună parte din țară, cu excepția nordului și centrului Moldovei, nordului Transilvaniei, al Munteniei și Olteniei, dar și Maramureș, regiuni unde ne oprim la valori de 2 – 3 grade, iar prin zonele montane vorbim de maxime negative, de la –0 spre –2 grade.

Nebulozitate

Banatul, Crișana, Maramureș, Transilvania și zonele montane au parte de o zi cu cer variabil apoi senin, în timp ce în restul țării nebulozitatea joasă rămâne prezentă pe tot parcursul intervalului de prognoză.

Ceață

Pe timpul nopții avem condiții de ceață prin Oltenia, Banat, Crișana, zonele montane și Transilvania, pentru ca spre finalul intervalului de prognoză să reapară condiții de ceață și în nordul Moldovei, în timp ce în zonele montane ceața, cu depunere de chiciură, va persista toată ziua.

Despre precipitațiile și stratul de zăpadă pe 16 decembrie puteți citi aici.

Legături utile:

Facebook.com/PrognozeMeteo
Instagram.com/PrognozeMeteo
Puteți susține financiar acest proiect pe: Patreon.com/PrognozeMeteo.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Siteul are nevoie de 34.620 de lei...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite