sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEBine-ați venit în comunism! Cuba își vaccinează copiii împotriva virusului de la...

Bine-ați venit în comunism! Cuba își vaccinează copiii împotriva virusului de la vârsta de DOI ani

Prima țară care a decis vaccinarea copiiilor de doi ani împotriva noului virus este Cuba comunistă. Administrațiile sanitare au început cu vaccinul Soberana 2, produs de institutul de stat Finlay, dar nerecunoscut de OMS.

Administrațiile au început pe 6 septembrie vaccinarea micuţilor cu medicamentul Soberana 2, aprobat vara trecută împreună cu Soberana Plus. Vaccinul a fost dezvoltat de institutul de stat Finlay.

Potrivit autorităţii de reglementare cubaneze pentru medicamente, vaccinul este 91,2% eficient prin combinarea a două doze de Soberana şi un rapel cu Soberana Plus. Cu toate acestea, produsul nu a fost încă recunoscut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Conform datelor colectate de un portal ştiinţific, peste 51% dintre cubanezi au fost vaccinați cu cel puţin o doză.

La 3 septembrie, a început vaccinarea elevilor cu vârsta peste 12 ani, în vedere întoarcerii la şcoală. În acest moment, copiii urmează lecţiile prin programe difuzate la televizor, deoarece în multe case nu există conexiune la internet.

Administrarea vaccinului pentru copiilor cu vârste cuprinse între 2 şi 11 ani a fost începută în provincia Cienfuegos şi apoi extinsă la restul zonei. Potrivit rapoartelor Ministerului Sănătăţii din Cuba, administraţiile pediatrice vor încheia vaccinarea până la 15 noiembrie.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media

Vaccinul combină antigenul virusului (adică o moleculă recunoscută de organism ca fiind străină, provocând o reacţie imună) cu o componentă a tetanosului. Combinaţia celor două elemente este concepută pentru a declanşa răspunsul imun al subiectului, garantând imunitatea faţă de coronavirus.

Primul vaccin aprobat în Cuba a fost Abdala, dezvoltat de Centrul pentru inginerie genetică şi biotehnologie. A obţinut o eficienţă de 92,2% cu trei doze în faza finală a studiilor.

Studiul clinic a fost efectuat pe 350 de copii din Havana cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani. Programul de testare a inclus două doze de Soberana 02 la un interval de 28 de zile, plus una de Soberana Plus în ziua 56.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Au inceput cu batrinii si termina cu copiii, tinta lor finala. Nu se lasa, nenorocitii, pina nu-i omoara pe copilasi, tot asa cum i-a omorit si Irod pe cei 14000 de copii. Asa sa se aleaga praful de cei care au pus gind rau copiilor si sa-i manince bolile cum l-au mincat pe Irod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE