ACTUALITATEProfesorul Mircea Coșea: Statul român își canibalizează economia. Românii nu își mai...

Profesorul Mircea Coșea: Statul român își canibalizează economia. Românii nu își mai permit să plătească asigurarea RCA

Creșterea alarmantă a prețurilor i-a făcut pe români să nu își mai poată permite plata asigurării RCA, cea care este obligatorie, o arată datele Institutului Național de Statistică(INS) potrivit România TV .

La finalul anului trecut, din 9,6 milioane de autoturisme înmatriculate în România, doar 6,7 milioane aveau asigurare RCA, arată datele transmise de ASF și MAI în Parlament. Concret, 70% dintre mașinile din țara noastră nu aveau asigurare în urmă cu câteva luni, ceea ce este un real pericol pentru siguranța traficului rutier.

Efectul acestor creșteri ale prețului la RCA este ca un bumerang. Românii nu își mai pot permite această asigurare obligatorie, dar riscă amenzi între 1.000 lei și 2.000 de lei și reținerea certificatului de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Profesorul Mircea Coșea a explicat, pentru sursa citată, și de ce statul român nu ar avea niciun interes să înghețe aceste prețuri sau să trimită instituțiile abilitate în control, pentru a evita specula.

„Statul este interesat de creșterea prețurilor, pentru că-și primește propria parte. Așa cum am mai spus, statul român își canibalizează economia. Toate aceste prețuri mari la energie, polițe RCA, carburanți sunt niște impozite mascate”, a explicat Mircea Coșea, la România TV.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Tarifele RCA au crescut în medie cu 70-80%, din toamna anului trecut, după ce City Insurance a ajuns în faliment. Brokerii susțin că s-a ajuns în această situație, deoarece această companie vindea asigurările la un tarif mult prea mic față de unele costuri ale reparațiilor autoturismelor, notează Hotnews.

Autoritatea de Supraveghere Financiară(ASF) este instituția care reglementează tariful de referință la RCA, iar companiile de asigurări când stabilesc ofertele au obligația să se raporteze la acesta.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. „[City Insurance] vindea asigurările la un tarif mult prea mic față de unele costuri ale reparațiilor autoturismelor„.
    COTAR zice că încă de acum 15 ani un SRL ar fi modificat programul de estimare al reparaților, AZT (Allianz Zentrum für Technik), băgînd „prețuri de 5 ori mai mici pentru piesele auto After
    Market, în favoarea asiguratorilor”.
    S-ar putea că City, de fapt, a lucrat cu prețuri corecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...