EDUCAȚIEProf. Mircea Miclea, fost Ministru al Educației: Dacă nu vor apărea lideri...

Prof. Mircea Miclea, fost Ministru al Educației: Dacă nu vor apărea lideri din noile generații, vom deveni o populație vorbitoare de limbă română, fără stat / Niciodată libertatea nu a fost mai pusă în pericol ca acum

Mircea Miclea, fost Ministru al Educației, a spus că niciodată libertatea nu a fost pusă sub semnul întrebării așa cum este în zilele noastre.

El a explicat că există o presiune foarte mare în special pe libertatea de gândire și de exprimare.

„Niciodată libertatea nu a fost mai pusă în pericol ca acum. Este pusă o presiune ca nicicând pe libertatea de a gândi. Când debitul de informație este enorm, capacitatea de a reflecta asupra informației se reduce. Și-atunci alegi informația care este validată de grupul în care te afli. Consecința: devii mai puțin liber”, a declarat el la Marius Tucă Show.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Mircea Miclea afirmă că în zilele noastre s-au pierdut idealurile care depășesc propria persoană. El a exemplificat prin faptul că acum 101 de ani, în timpul vârfului pandemiei de gripă spaniolă, românii s-au mobilizat pentru a face Marea Unire.

„S-au pierdut idealurile transindividuale. Nu mai există idealuri ca să fie deasupra noastră. Majoritatea se gândește doar la confortul propriei persoane.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Mereu dau acest exemplu: acum 100 de ani, în plină pandemie, o Transilvanie absolut deteriorată s-au adunat și s-au dus la Alba Iulia pentru a face unirea cu Țara.

Nu avem un ideal ca stat, nu avem lideri care să contureze idealuri majore”, a continuat Miclea.

În ceea ce privește viitorul, profesorul Miclea spune că acesta va fi decis de cei tineri. Dacă nu se vor ridica lideri adevărați din rândul acestora, vom dispărea ca entitate.

El consideră că Europa trece printr-o criză majoră, pentru că își pierde valorile pentru care s-au sacrificat generațiile anterioare.

„România se va îndrepta în direcția în care vor dori cei care vin după noi. Dacă nu vor ridica lideri din noile generați vom deveni o populație vorbitoare de limbă română, undeva în Europa, fără stat.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Am ajuns prea departe, Europa își pierde propriile valori, pentru care s-au sacrificat mulți oameni.

De exemplu, libertatea de a exprima. Dacă o avem de ce mă împiedici să folosesc cuvintele „mamă” și „tată”

Cred că Europa este într-o criză majoră. Suntem o societate care divinizează siguranța și nu libertatea”, a spus el.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT