marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEControl al AEP la partidul AUR. Marius Lulea, prim-vicepreședinte: Nu avem absolut...

Control al AEP la partidul AUR. Marius Lulea, prim-vicepreședinte: Nu avem absolut nicio temere, pentru fiecare achiziție majoră am întrebat AEP

Prim-vicepreşedinte AUR, Marius Lulea, a declarat astăzi, 8 septembrie, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că partidul nu are nicio temere privind controlul Autorității Electorale Permanente (AEP), precizând că pentru orice achiziție majoră AUR a întrebat AEP în prealabil.

Liderul AUR a spus că abia s-a încheiat controlul AEP pe cheltuielile făcute anul trecut de partid şi că noul control are loc probabil înaintea campaniilor electorale de anul viitor.

„Controlul despre cum se cheltuiesc banii partidelor politice se face anual. (…) Avem cheltuieli asupra cărora s-au mai făcut controale, e o procedură normală. (…) Nu avem absolut nicio temere deoarece fiecare cheltuială din subvenția publică avem scris de la AEP dacă putem să folosim banii pentru cheltuiala respectivă – achiziția de camioane, autoturisme, microbuze. Pentru fiecare achiziție majoră care depășește 20.000–30.000 de lei noi am întrebat AEP”, a precizat Lulea.

Acesta a mai spus că „relația cu AEP a fost corectă, nu am perceput vreo presiune politică”.

Marius Lulea a mai explicat că există şi cheltuieli făcute de liderul partidului George Simion sau de alți parlamentari individual, care nu au legătură cu AUR ca entitate juridică, financiară.

„Să nu facem confuzie între ce înseamnă AUR şi acțiunile pe care le desfășoară domnul George Simion care nu au legătură cu administrarea partidului politic. Dacă doreşte să facă o acțiune care nu vizează structura partidului ca entitate financiară, nu are legătură cu AUR. Dacă un parlamentar a luat ghiozdane şi a donat, nu are legătură cu AUR ca entitate financiară”, a afirmat prim-vicepreşedintele AUR.

„Suntem pe locul 1 şi toată lumea vrea să ne dărâme”, afirmă liderul AUR, George Simion, în cea mai recentă postare pe Facebook. El a afirmat în mai multe rânduri în ultima săptămână că partidul este „hăituit” de autorităţi.

Recent, şeful Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a declarat că a dispus un control al AUR după mai multe sesizări în mass-media cu privire la modalitatea în care sunt obţinute veniturile partidului şi a modului în care AUR a cheltuit, în special, subvenţia de stat. Greblă, fost parlamentar PSD şi prefect PSD, a ajuns președintele AEP cu voturile din Parlament ale PSD şi PNL. „Controlul este în plină desfășurare, vor fi analizate documentele aflate la dosarul, la sediul AEP, şi în raportul pe care îl vom întocmi îl vom face public pe site-ul instituției”, a afirmat președintele Autorității Electorale Permanente, pentru G4 Media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. De ce să controlezi multinaționalele evazioniste care scot miliarde din țară , când poți să controlezi partidul AUR…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE