vineri, septembrie 22, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Război la granițe, la propriu: Rușii ar fi atacat portul...

VIDEO | Război la granițe, la propriu: Rușii ar fi atacat portul Reni, aflat la câțiva km de Galați

Rușii ar fi lovit portul dunărean Reni, aflat la câțiva kilometri de Galați, în cadrul unui atac mai mare asupra regiunii Odesa, notează Adevărul, care citează surse ucrainene.

„Forțele ruse au continuat să terorizeze regiunea Odesa aseară, lansând un atac de aproape patru ore cu drone kamikaze Shahed-136 asupra infrastructurii portuare de pe Dunăre”, a transmis Comandamentului Operațional Sud ucrainean, transmite Ukrinform. Ar fi al doilea atac asupra regiunii Odesa, după cel de sâmbătă spre duminică, soldat cu avarierea unei catedrale din oraș.

Ucrainenii spun că cel puțin trei drone au fost doborâte de apărarea antiaeriană, însă o alta ar fi reușit să treacă de apărare și să lovească un depozit de cereale, dar nu specifică exact în care port ar fi fost această lovitură.

Portul ucrainean Reni, esențial pentru transportul mărfurilor pe Dunăre, se afla la circa 13 kilometri în linie dreaptă de Galați.

Ca urmare a loviturilor UAV-urilor inamice, un hangar cu cereale a fost distrus, tancurile pentru depozitarea altor tipuri de marfă au fost avariate. În plus, un incendiu a izbucnit într-una dintre spațiile de producție. Incendiul a fost stins cu promptitudine, informează Zerkalo Nedeli.

„Din cauza impactului, hangarul de cereale a fost distrus, tancurile de depozitare a marfurilor au fost avariate. Un incendiu a izbucnit într-una din încăperile tehnice, care a fost deja stins”, a scris Kiper.

Natalya Humenyuk, secretarul de presă al Forțelor de Apărare ale Ucrainei de Sud, a raportat că trei drone Shahed inamice au fost doborâte de forțele ucrainene. Cu toate acestea, în timpul atacului, au fost și lovituri pe teritoriu care s-au soldat cu victime.

„Din păcate, unul dintre porturi a fost lovit – Reni. Acolo a fost distrus un hangar agricol în care erau depozitate cereale. Mai multe tancuri pentru alte tipuri de mărfuri au fost avariate, s-au produs pagube instalațiilor portuare, adică macarale etc. Există însă informații despre trei lucrători portuari. Consecințele atacului sunt cercetate”, a spus ea.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate