marți, decembrie 5, 2023
ACTUALITATEPS Timotei: Cea mai persecutată religie este cea creștină. Ne rugăm Sf....

PS Timotei: Cea mai persecutată religie este cea creștină. Ne rugăm Sf. Mina să-i ajute pe creștinii care suferă

Creștinismul rămâne cea mai persecutată religie, iar Sfântul Mina oferă un exemplu de mărturisire a credinței, a spus, miercuri, Părintele Timotei Prahoveanul, care a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica Sf. Mina – Vergu cu ocazia hramului.

Exemplul sfântului este la fel de actual ca întotdeauna într-o lume în care tot mai mulți neagă propriul botez și nu mai au identitate creștină, a spus Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, transmite Basilica.

„Ne rugăm Sfântului Mare Mucenic Mina ca să întărească credința noastră, să ne ajute să fim și noi următori ai vieții și ai faptelor lui, să-i ajute pe creștinii din lume care suferă, pentru că cea mai persecutată religie acum este religia creștină”, a mai spus Părintele Timotei Prahoveanul.

Ierarhul a afirmat că, într-o lume depărtată de sfinți și de aproapele, „Sfântul Mina îi reprezintă pe cei care, uitând de încercările prin care trec, arată că iubire mai mare ca aceasta nimeni nu are ca viața să și-o pună pentru prietenii săi”.

„Atitudinea noastră față de prieteni – nu mai vorbim de atitudinea noastră față de Mântuitorul – este una nepotrivită, legăturile de prietenie aproape s-au stins, oamenii nu mai comunică, oamenii nu se mai ajută, oamenii nu mai trăiesc în comuniunea iubirii”, a remarcat părintele episcop vicar.

De aceea, a afirmat el, „pomenirea Sfinților Martiri trebuie să fie pentru noi îndemn de mărturisire a credinței”.

„Sfântul Mina le arată tuturor că cei care sunt împreună cu Hristos, ori de trăiesc, ori de se duc din această viață, sunt împreună cu Hristos. Iar martiriul este doar o poartă prin care trec din lumea aceasta către negrăita bucurie a așezării în Împărăția lui Dumnezeu”, a mai spus ierarhul.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate