ACTUALITATEPS Timotei: Cea mai persecutată religie este cea creștină. Ne rugăm Sf....

PS Timotei: Cea mai persecutată religie este cea creștină. Ne rugăm Sf. Mina să-i ajute pe creștinii care suferă

Creștinismul rămâne cea mai persecutată religie, iar Sfântul Mina oferă un exemplu de mărturisire a credinței, a spus, miercuri, Părintele Timotei Prahoveanul, care a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica Sf. Mina – Vergu cu ocazia hramului.

Exemplul sfântului este la fel de actual ca întotdeauna într-o lume în care tot mai mulți neagă propriul botez și nu mai au identitate creștină, a spus Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, transmite Basilica.

„Ne rugăm Sfântului Mare Mucenic Mina ca să întărească credința noastră, să ne ajute să fim și noi următori ai vieții și ai faptelor lui, să-i ajute pe creștinii din lume care suferă, pentru că cea mai persecutată religie acum este religia creștină”, a mai spus Părintele Timotei Prahoveanul.

Ierarhul a afirmat că, într-o lume depărtată de sfinți și de aproapele, „Sfântul Mina îi reprezintă pe cei care, uitând de încercările prin care trec, arată că iubire mai mare ca aceasta nimeni nu are ca viața să și-o pună pentru prietenii săi”.

„Atitudinea noastră față de prieteni – nu mai vorbim de atitudinea noastră față de Mântuitorul – este una nepotrivită, legăturile de prietenie aproape s-au stins, oamenii nu mai comunică, oamenii nu se mai ajută, oamenii nu mai trăiesc în comuniunea iubirii”, a remarcat părintele episcop vicar.

De aceea, a afirmat el, „pomenirea Sfinților Martiri trebuie să fie pentru noi îndemn de mărturisire a credinței”.

„Sfântul Mina le arată tuturor că cei care sunt împreună cu Hristos, ori de trăiesc, ori de se duc din această viață, sunt împreună cu Hristos. Iar martiriul este doar o poartă prin care trec din lumea aceasta către negrăita bucurie a așezării în Împărăția lui Dumnezeu”, a mai spus ierarhul.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...