marți, noiembrie 28, 2023
ACTUALITATEPreşedintele Klaus Iohannis: E posibil ca nunțile sau botezurile să fie restricționate

Preşedintele Klaus Iohannis: E posibil ca nunțile sau botezurile să fie restricționate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că, din discuţia pe care a avut-o la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), nu a rezultat nevoia amânării alegerilor parlamentare, transmite Agerpres.

„Nu se poate discuta despre un anumit număr de cazuri. Dacă Institutul naţional ne spune că, din acest moment, nu se mai poate face o anumită acţiune publică sau alta, vom lua măsurile de rigoare, însă din discuţia de astăzi nu a rezultat nevoia amânării alegerilor”, a explicat Iohannis.

Președintele a mai spus că s-ar putea ca nunțile și botezurile să fie restricționate.

„Eu recomand să purtați masca tot timpul când ieșiți din casă. În spaţiul public, indiferent că e în interior sau exterior, e bine să purtăm masca.
Sperietoarea cu starea de urgență este vehiculată de multe lume. Nu intenționez să revenim la starea de urgență. Pentru a purta mască nu trebuie stare de urgență.
Sunt de părere că evenimentele la care se adună multă lume trebuie restricționate. Am văzut, din păcate, prea multe întruniri care au un substrat pozitiv, de tipul nunți, botezuri, serbări, unde nu au fost respectate restricțiile și este posibil ca astfel de întruniri să fie restricționate”, a declarat el.

Iohannis a mai spus că școlile trebuie să rămână deschise. „Copiii sunt în siguranță în școli. Sigur, unde apar cazuri de boală nu sunt alternative. Măsuri restrictive trebuie luate acolo unde nu sunt soluții. Copiii trebuie să meargă la școală”, a adăugat președintele.

Preşedintele Klaus Iohannis a efectuat o vizită la Institutul Naţional de Sănătate Publică, împreună cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate