joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEPreședintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos: Școlile ar trebui să poată...

Președintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos: Școlile ar trebui să poată să-și desfășoare activitatea fizic, dacă își asumă voluntar să aplice certificatul verde

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, a declarat joi, la Digi24, că școlile ar trebui să poată să-și desfășoare activitatea fizic, dacă își asumă voluntar să aplice certificatul verde sau dacă au un număr foarte mare de vaccinați, relatează EduPedu.

Oficialul a spus că vacanța nu reduce mobilitatea copiilor, ci aceasta crește și „suntem în al treilea an școlar afectat de pandemie și nu cred că mai putem să venim cu astfel de argumente. Trebuia să facem ceva. Peste două săptămâni, mai puțin colocvial, pot să pun pariu cu dumneavoastră că tot online o să ne întoarcem”.

„Dacă noi am fi introdus certificatul verde în educație, să spune, din august și proporțional și în timp, nu ajungeam aici. E exemplul statelor din Vest, nu suntem în zona discriminării dacă putem să justificăm astfel de măsuri.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În acest moment, acele școli, și mai ales din zona privată, care vin cu această situație că ar dori să desfășoare fizic și nu au nici cadru legal, nici posibilitate – ei, voluntar, își asumă să aplice certificatul verde, au un grad ridicat de vaccinare, testează aproape zilnic, și nu au un cadru – nu putem gândi că „să moară și capra vecinului”.

Acolo unde se îndeplinesc condițiile de ce nu există un cadru care să permită acestor școli să-și desfășoare activitate. Indiferent că e de stat sau privat. Poate să fie școală de stat care să-și asume folosirea certificatului verde sau să aibă un grad de vaccinare destul de mare și să testeze astfel încă, cu acordul părinților, să poată să desfășoare fizic școala.

Dacă legiuitorul nu va ajunge la concluzia, într-un final, să adopte lege în care să se impună certificatul verde”, a declarat Csaba Asztalos.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE