miercuri, februarie 1, 2023
ACTUALITATEChiar dacă studiile arată că migranții aduc cheltuieli de zeci de miliarde...

Chiar dacă studiile arată că migranții aduc cheltuieli de zeci de miliarde statului francez, Emmanuel Macron încearcă să rescrie istoria: Migrația în masă este o „parte a ADN-ului Franței”

Imigrația a fost întotdeauna o cerință economică pentru Franța și face parte din ADN-ul țării, a susținut președintele francez Emmanuel Macron, în ciuda studiilor care arată că „imigrația costă mai mult decât aduce ea” și le aduce contribuabililor facturi de zeci de miliarde de euro în fiecare an, informează Rmx.news.

Franța a fost întotdeauna o țară a imigrației”, a susținut Macron. „Face parte din ADN-ul nostru, este forța țării noastre și am avut întotdeauna nevoie de ea pentru economia noastră.”

Într-un interviu amplu pentru ziarul francez Le Parisien, Macron și-a confirmat dorința de a crește vârsta de pensionare și și-a oferit punctul de vedere cu privire la necesitatea menținerii imigrației pentru a-și realiza viziunea pentru Franța.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău cartea „Ghidul incorect politic despre anii ’60” de J. Leaf și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

El s-a intrebat cum ar fi funcționat minele franceze fără imigrația poloneză în ultimul secol și cum ar fi prosperat sectorul agricol al țării fără italieni, spanioli și migranții din fostele colonii africane ale țării.

„Fără imigranții africani, cum ar fi fost industria construcțiilor? Și dupa cum știți, au existat deja mișcări de respingere la acea vreme”, a spus Macron.

Președintele francez a recunoscut că există o viziune puternică divergentă cu privire la beneficiile imigrației în masă la care a fost martor în ultimele decenii, dar a susținut că imigrația continuă să joace un rol important în economia țării astăzi.

„Să fim clari. Credem sincer că industria restaurantelor, munca agricolă și multe alte sectoare ar putea funcționa fără imigrație? Trebuie să fim sinceri și să spunem că răspunsul este nu”, a spus el ziarului.

„Dar trebuie să avem o mișcare dublă”, a continuat acesta, susținând că țara nu se poate baza doar pe forța de muncă migrantă, ci „trebuie să împingă toți bărbații și femeile cetățeni francezi care sunt în măsură să lucreze să facă acest lucru”.

„Nu putem accepta să avem o rată a șomajului care este încă atât de mare, cu atât de multe locuri de muncă neocupate care pot fi ocupate perfect de persoane care primesc indemnizații de șomaj”, a adăugat el.

Spre deosebire de afirmațiile lui Macron, există cei care indică o serie de statistici amăgitoare cu privire la imigrația non-europeană. De exemplu, s-au cheltuit mulți bani și resurse pentru combaterea bandelor de migranți și a nivelurilor în creștere ale criminalității asociate cu imigrația, Macron însuși recunoscând chiar luna trecută că jumătate din toate crimele din Paris sunt comise de migranți.

Fără îndoială, imigranții servesc în diferite roluri în industria Franței, în special în restaurante și agricultură, de exemplu. Cu toate acestea, ei joacă, de asemenea, un rol în reducerea salariilor pentru cetățenii francezi, iar o mare parte dintre ei rămân șomeri și rezistenți la eforturile de integrare. Imigrația a dus, de asemenea, la o creștere a prețurilor locuințelor, la supraaglomerare în orașe și la o segregare substanțială în sistemul școlar.

Deși Franța a fost ținta imigranților din țările europene de-a lungul secolelor, numărul acestora a fost limitat și, în cea mai mare parte, francezii nativi și-au locuit pământurile de secole, dacă nu de milenii. Apariția imigrației non-europene este un fenomen foarte recent și abia în ultimele decenii a atins proporții enorme care amenință să transforme țara din punct de vedere demografic.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. ”munca agricolă și multe alte sectoare ar putea funcționa fără imigrație? ” cu alte cuvinte francezii sunt incapabili să facă aceste munci. ce insultă pt poporul francez! cum crede Macron că or fi funcționat toate aceste sectoare înainte să înceapă marea înlocuire?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate