sâmbătă, septembrie 23, 2023
ACTUALITATEPreședintele Academiei, Ioan-Aurel Pop și jurnalistul Marius Tucă, despre adopția de copii...

Președintele Academiei, Ioan-Aurel Pop și jurnalistul Marius Tucă, despre adopția de copii de către persoane de același sex: E o pervertire completă a realității

Președintele Academiei Române, profesorul Ioan-Aurel Pop a declarat că adopția copiilor de către cupluri de același sex este „o pervertire completă a realității pe care o trăim” și a dat de înțeles că nu este de acord cu căsătoriile între persoane de același sex.

Mai precis, este vorba de un dialog cu jurnalistul Marius Tucă, în care Președintele Academiei a fost provocat să spună dacă este de acord cu căsătoriile între homosexuali. La rândul său, Tucă a declarat că exhibarea homosexualității și că este deranjat de „agresivitatea cu care se fac aceste lucruri deranjează foarte tare”.

Iată dialogul care a avut loc la Marius Tucă Show:

Ioan Aurel Pop: Într-o societate democratică, orice grup trebuie să aibă loc, dar când se iau hotărâri în numele unui grup minor și se impun acele hotărâri majorității, înseamnă că nu funcționează bine societatea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Marius Tucă: Sunteți de acord cu căsătoria între persoane de același sex?

IA Pop: Mie mi se pare că se pot găsi alte soluții….Nu sunt de acord. Oamenii au putut perpetua specia umană, ca să vorbesc în limbaj darwinist și nu religios, pentru că bărbatul și femeia au făcut un cuplu. N-am găsit în istorie un exemplu prin care omenirea să meargă înainte prin cupluri de același sex.

Prin urmare, e la mintea cocoșului, e un lucru absolut rațional și normal.

Marius Tucă: Eu vorbeam despre o…asociere civilă, cum îi zice. Nici cu asta nu sunteți de acord?

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

IA Pop: Dacă am văzut că și Papa de la Roma a devenit atât de milos încât acceptă… să zicem că trebuie să trăiască toți oamenii pe pământ și nu-i putem discrimina pe anumite criterii, au un loc sub soare și Papa a avut dreptate când a spus că sunt fiii Domnului și chiar sunt , și trebuie să trăiască, dar exhibarea în fața publicului larg a unor…

MT: Asta sunt împotrivă total! Aici păcătuiesc mai mult ca oricare altcineva, apropo de exhibarea asta…

IA Pop: Eu am predat în Statele Unite, începând cu 1991. Pe un autobuz scria „Homosexualii sunt ființe normale” și o femeie în vârstă, pe care eu am ajutat-o, pentru că nu putea trece o treaptă și m-a întrebat ce părere am: „Mă mir, eu sunt din Europa de Est”. Era 1991. Maică, zice, ascultă-mă pe mine: și ceilalți sunt normali dar nu scriu asta pe autobuze.

MT: E un exemplu foarte bun. Chestia asta cu înfierea de copii mi se pare că trece dincolo de orice limită.

IA Pop: E o pervertire completă a realității pe care o trăim.

MT: Apropo de căsătoria în sine… la fel. Se poate discuta. Cred că agresivitatea cu care se fac aceste lucruri, mai ales de către comunitățile respective și îmi asum chestia asta, deranjează foarte tare. Este ieșită din comun.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Președintele Academiei s-a declarat și împotriva teoriei de gen (gender)  și a predării acesteia în școli. Teoria gender susține că omul își poate alege genul, indiferent de sexul cu care este născut. Discuția a venit în contextul în care președintele Iohannis a contestat la CCR legea care împiedică răspândirea teoriei de gen în școli.

„După ce ne-am eliberat de constrângerile comuniste, unii dintre noi au căzut în extrema cealaltă, ce vă spuneam de minorități.

2-3% din populație nu se declară nici femei, nici bărbați. Treaba asta e o constatare, oamenii aceștia nu trebuie discriminați, dar să fac din asta o chestie teoretică, s-o predau în școli, în universități e altceva, să predau în școală că ideea că sexul omului nu este clar, că poate decide ce gen are sau alte treburi de genul ăsta, provoacă dezorientare socială.

O societate în care nu există lucruri clare și precise, în care minoritățile își impun voința în fața majorității, este o societate perdantă.

Pregătind asemenea lucruri prin care vrem să-i convingem pe oameni că nu sunt oameni așa cum au fost lăsați de natură sau de Dumnezeu și că pot fi ei înșiși demiurgi, care pot să facă copii în laborator, e un lucru greșit după părerea mea.

Aș ști să-i explic care-i rânduiala lumii. Popoarele fără rânduială nu pot duce lumea mai departe. Și rânduiala este asta: sexul nu ti-l alegi singur. Copiii se nasc băieți și fete. Că se mai nasc și excepții, nu contest, toate sunt excepții. Dar să faci din asta o întreagă teorie este greșit.

Ni se bagă pe gât o teorie care vrea să transforme excepția în regulă ceea ce e greșit și nu s-a reușit niciodată”, a spus prof. Pop.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate