marți, martie 28, 2023
EDUCAȚIEPremierul Ungariei, Viktor Orban: Educația din școli nu trebuie să fie în...

Premierul Ungariei, Viktor Orban: Educația din școli nu trebuie să fie în conflict cu dorințele părinților, numai ei pot decide în privinţa educaţiei sexuale a copiilor

Premierul de la Budapesta, Viktor Orban, a apărat noua lege de protecție a minorilor de homosexualitate și transgenderism, afirmând că este în concordanță cu dorințele părinților din țara sa.

Orban a scris un articol pe siteul său oficial, în care a explicat că legea este contestată doar de liberali, fapt care întărește convingerea că „liberalul este de fapt un comunist cu studii”, scrie agenția MTI.

Reacția lui Orban vine după ce Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen,  s-a declarat „îngrijorată” de noua lege adoptată de Budapesta.

„Acum, bat clopotele în Europa din cauza noilor legi care, pe de o parte, pedepsesc aspru pedofilii, iar pe de altă parte, ne protejează radical copiii”, a scris prim-ministrul ungar, adăugând că degeaba mişcarea este eternă, acum, sloganul nu mai este „Proletari din toate ţările, uniţi-vă!”, ci „Liberali din toate ţările, uniţi-vă!”. „Acest lucru nu face altceva decât să întărească convingerea central-europeană că, în prezent, liberalul este de fapt un comunist cu studii”,  a notat premierul Ungariei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Viktor Orbán a mai scris că „actuala campanie a stângii împotriva Ungariei este o dovadă în plus că, astăzi, stânga este duşmanul libertăţii, deoarece doreşte corectitudinea politică definită de ei, în loc de libertatea de exprimare, şi doresc hegemonia opiniilor pentru ei, în locul pluralismului de opinii”.

„Noua lege din Ungaria nu intră în conflict cu nicio idee măreaţă sau cu legislaţia europeană”, a precizat Orban. Acesta a subliniat că noua lege ungară prevede clar că numai părintele poate decide în privinţa educaţiei sexuale a copiilor.

„Educaţia din şcoală nu poate fi în contradicţie cu voinţa părintelui, poate fi doar complementară, forma şi conţinutul ei trebuie definite cu precizie şi trebuie să fie legată de consimţământul părinţilor, a scris politicianul.

Părinţii se aşteaptă, pe bună dreptate, ca pornografia, sexualitatea altruistă, homosexualitatea şi programele de schimbare de sex să nu fie disponibile pe platforme pe care copiii noştri le folosesc fără restricţii”, a continuat prim-ministrul Ungariei. Aceste limitări trebuie, de asemenea, stabilite cu precizie chirurgicală, a adăugat Viktor Orbán.

„Acesta a subliniat că nimeni nu intervine, în Ungaria, faţă de modul în care trăiesc adulţii. În opinia noastră, persoana adultă nu trebuie să dea socoteală de viaţa sa în faţa unei autorităţi lumeşti, „ci în faţa scaunului de judecată al Bunului Dumnezeu, când va veni momentul”, a scris prim-ministrul, subliniind că legea din Ungaria, prin urmare, nu face referire la viaţa şi obiceiurile sexuale ale adulţilor cu vârsta peste 18 ani şi nici la viaţa lor publică de adulţi. Ba mai mult, în contextul european, a remarcat politicianul, societatea ungară este unul dintre popoarele europene cele mai angajate în libertatea şi toleranţa individuală.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate