sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEPremierul Poloniei consideră că susținerea lui Scholz pentru Putin ridică semne de...

Premierul Poloniei consideră că susținerea lui Scholz pentru Putin ridică semne de întrebare: Aş spune că în urmă cu un an multe ţări aveau multă încredere în Germania

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki consideră că neîncrederea în Germania este în continuă creștere, și acest lucru s-ar datora politicii guvernului de la Berlin faţă de Ucraina, informează Stiripesurse.ro.

„Aş spune că în urmă cu un an multe ţări aveau multă încredere în Germania”, a declarat Morawiecki miercuri pentru ziarul german Bild.

„Acum această pendulă s-a mutat spre neîncredere. În special în familia de ţări central şi est-europene care sunt şi membre ale Uniunii Europene”, a adăgat el.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acesta consideră că Germania ar putea furniza mai mult sprijin pentru Ucraina, acuzând cancelarul german Olaf Scholz de faptul că în continuare îl judecă greşit pe preşedintele rus Vladimir Putin.

„Vedem… că Germania încearcă să fie însărcinată pe jumătate, să gândească puţin într-un mod nou şi să sprijine Ucraina. Dar în acelaşi timp, ei – vreau să spun guvernul şi cancelarul în special – par să creadă în continuare că lucrurile ar trebui să decurgă ca până acum cu Rusia. Nu cred că va fi vreodată posibil cu acest regim cvasitotalitar”, a mai spus Morawiecki în interviu.

Mateusz Morawiecki şi-a exprimat neîncrederea în ceea ce privește convorbirile cu liderul de la Kremlin.

„Cred că este ceva greşit, nu face decât să-i dea oxigen lui Putin şi nu realizează nimic. Putin de fapt îşi îndeplineşte scopurile cu astfel de convorbiri, pentru că le arată poporului lui şi restului lumii: ‘Uitaţi, sunt la mare căutare, toată lumea vrea să vorbească cu mine, totul depinde de mine'”, a declarat premierul polonez.

În ceea ce privește livrarea de avioane occidentale de luptă Ucrainei, Morawiecki a declarat că ar fi de acord cu trimiterea de avioane F16. „Dacă ar exista o decizie la nivelul NATO, aş fi pentru trimiterea acestor avioane”, a spus el.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE