luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEPremierul Ludovic Orban, despre închiderea școlilor: Adolescenţii sunt răspândaci de virus și...

Premierul Ludovic Orban, despre închiderea școlilor: Adolescenţii sunt răspândaci de virus și pot infecta părinții și bunicii

Premierul Ludovic Orban a motivat, duminică seara, la un post TV, decizia de închidere a școlilor spunând că adolescenții sunt răspândaci de viruși, existând riscul să infecteze părinții sau bunicii.

Adolescenţii sunt răspândaci (persoane care răspândesc zvonuri cu intenții răuvoitoare- n.red) de virus, ei neinfectându-se la şcoală, ci în locurile în care nu sunt supravegheaţi, a spus Orban, potrivit Agerpres.

„La şcoală nu se infectează, dar se infectează în alte locuri. Când nu sunt sub supravegherea părinţilor, bunicilor sau a profesorilor. Şi, slavă Domnului, sunt destule ocazii în care tinerii sunt liberi, se întâlnesc. Adolescenţii, nu numai la noi, în foarte multe ţări din Europa, astea sunt analize făcute, adolescenţii sunt-cum să zic- sunt răspândaci de virus, pentru că ei nu dezvoltă forme grave, marea majoritate sunt asimptomatici, nu prezintă simptome vizibile, cu toate astea ei transmit virusul”, a explicat Ludovic Orban la B1TV, potrivit sursei citate.

Acesta a adăugat că primii către care transmit virusul sunt părinţii, bunicii, care pot fi afectaţi într-o măsură foarte mare.

Totodată, premierul a precizat că deschiderea şcolilor depinde de evoluţia pandemiei.

“Totul depinde de evoluţia pandemiei. Noi ne dorim ca toţi elevii să se întoarcă în clasă, noi ne dorim ca învăţământul să se desfăşoare în clasă. Pe de altă parte, nu putem să facem abstracţie de ceea ce se întâmplă în România din punct de vedere pandemic”, a mai spus Ludovic Orban.

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate