ACTUALITATE Premierul Ludovic Orban, despre închiderea școlilor: Adolescenţii sunt răspândaci de virus și...

Premierul Ludovic Orban, despre închiderea școlilor: Adolescenţii sunt răspândaci de virus și pot infecta părinții și bunicii

Premierul Ludovic Orban a motivat, duminică seara, la un post TV, decizia de închidere a școlilor spunând că adolescenții sunt răspândaci de viruși, existând riscul să infecteze părinții sau bunicii.

Adolescenţii sunt răspândaci (persoane care răspândesc zvonuri cu intenții răuvoitoare- n.red) de virus, ei neinfectându-se la şcoală, ci în locurile în care nu sunt supravegheaţi, a spus Orban, potrivit Agerpres.

„La şcoală nu se infectează, dar se infectează în alte locuri. Când nu sunt sub supravegherea părinţilor, bunicilor sau a profesorilor. Şi, slavă Domnului, sunt destule ocazii în care tinerii sunt liberi, se întâlnesc. Adolescenţii, nu numai la noi, în foarte multe ţări din Europa, astea sunt analize făcute, adolescenţii sunt-cum să zic- sunt răspândaci de virus, pentru că ei nu dezvoltă forme grave, marea majoritate sunt asimptomatici, nu prezintă simptome vizibile, cu toate astea ei transmit virusul”, a explicat Ludovic Orban la B1TV, potrivit sursei citate.

Acesta a adăugat că primii către care transmit virusul sunt părinţii, bunicii, care pot fi afectaţi într-o măsură foarte mare.

Totodată, premierul a precizat că deschiderea şcolilor depinde de evoluţia pandemiei.

„Totul depinde de evoluţia pandemiei. Noi ne dorim ca toţi elevii să se întoarcă în clasă, noi ne dorim ca învăţământul să se desfăşoare în clasă. Pe de altă parte, nu putem să facem abstracţie de ceea ce se întâmplă în România din punct de vedere pandemic”, a mai spus Ludovic Orban.

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate