ACTUALITATEPremierul Ludovic Orban, despre închiderea școlilor: Adolescenţii sunt răspândaci de virus și...

Premierul Ludovic Orban, despre închiderea școlilor: Adolescenţii sunt răspândaci de virus și pot infecta părinții și bunicii

Premierul Ludovic Orban a motivat, duminică seara, la un post TV, decizia de închidere a școlilor spunând că adolescenții sunt răspândaci de viruși, existând riscul să infecteze părinții sau bunicii.

Adolescenţii sunt răspândaci (persoane care răspândesc zvonuri cu intenții răuvoitoare- n.red) de virus, ei neinfectându-se la şcoală, ci în locurile în care nu sunt supravegheaţi, a spus Orban, potrivit Agerpres.

„La şcoală nu se infectează, dar se infectează în alte locuri. Când nu sunt sub supravegherea părinţilor, bunicilor sau a profesorilor. Şi, slavă Domnului, sunt destule ocazii în care tinerii sunt liberi, se întâlnesc. Adolescenţii, nu numai la noi, în foarte multe ţări din Europa, astea sunt analize făcute, adolescenţii sunt-cum să zic- sunt răspândaci de virus, pentru că ei nu dezvoltă forme grave, marea majoritate sunt asimptomatici, nu prezintă simptome vizibile, cu toate astea ei transmit virusul”, a explicat Ludovic Orban la B1TV, potrivit sursei citate.

Acesta a adăugat că primii către care transmit virusul sunt părinţii, bunicii, care pot fi afectaţi într-o măsură foarte mare.

Totodată, premierul a precizat că deschiderea şcolilor depinde de evoluţia pandemiei.

„Totul depinde de evoluţia pandemiei. Noi ne dorim ca toţi elevii să se întoarcă în clasă, noi ne dorim ca învăţământul să se desfăşoare în clasă. Pe de altă parte, nu putem să facem abstracţie de ceea ce se întâmplă în România din punct de vedere pandemic”, a mai spus Ludovic Orban.

 

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...