ACTUALITATEPremierul britanic Boris Johnson spune că invazia Ucrainei este „exemplul perfect de...

Premierul britanic Boris Johnson spune că invazia Ucrainei este „exemplul perfect de masculinitate toxică”

Premierul britanic Boris Johnson (foto) este de părere că Vladimir Putin nu ar fi invadat Ucraina dacă era femeie și că războiul este „exemplul perfect de masculinitate toxică”, relatează The Guardian, citat de Digi24.

„Dacă Putin ar fi fost o femeie, ceea ce evident că nu este, dacă ar fi fost, chiar nu cred că s-ar fi angajat într-un război nebun, macho, de invazie și violență, așa cum a făcut-o. Dacă vrei un exemplu perfect de masculinitate toxică, acesta este ceea ce face el în Ucraina”, a spus premierul britanic în interviul care a avut loc la finalul summitului G7, organizat în Germania.

El a făcut comentariile argumentând că „avem nevoie de mai multe femei în poziții de putere”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Prin afirmațiile sale, premierul britanic nu face decât să dea apă la moară narațiunii de extremă stângă, conform căreia ar exista o „masculinitate toxică”, asociată cu bărbatul tradițional.

 

Să fii dur, să fii antifeminist, să fii puternic – acestea par să fie principalele trei componente ale masculinității toxice, potrivit consensului stângii.

Prin asocierea cu Putin, Boris Johnson nu face decât să asocieze rolul bărbatului tradițional cu cel al unui dictator, însetat de războaie.

Boris Johnson reprezintă Partidul Conservator.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate