joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEAndrei Caramitru, mesaj către comunitatea LGBT: Obiectivul principal al societății e să...

Andrei Caramitru, mesaj către comunitatea LGBT: Obiectivul principal al societății e să avem familii și copii. Știu că voi enerva pe toată lumea, dar nu pot să nu spun ce cred!

Andrei Caramitru publica, în urmă cu aproape două luni, un text privitor la drepturile comunității LGBT și la obiectivul principal al scoietății.

„Îmi pare rău. O să spun aici ceva care va enerva pe absolut toată lumea. Asta e.

Eu sustin libertatea fiecaruia – de a spune ce crede, de a face orice (cât timp nu face rău altora). Deci fundamental susțin drepturile comunității lgbt (ca și drepturile absolut oricărei minorități).

DAR:

– asta nu înseamnă că nu cred că obiectivul principal al societății este sa avem familii si copii. Ca altfel nu exista societate, murim genetic, nu avem viitor. Nu văd nici un sens al vieții dacă nu avem un partener si copii (îmi cer scuze celor care nu au – unii nu pot, alții nu vor și e absolut dreptul lor, mulți nu au avut norocul să găsească pe cineva – dar am și eu dreptul la părerea mea)

– NU accept ca cineva să îmi impună ce am voie sa zic sau nu, ce am voie sa cred sau nu. Nici biserica nici ăștia cu trans – NU au nici un drept să impună TUTUROR celorlalți ideile lor si ideologia lor.

Îmi dau seama ca probabil sunt cam singur așa, ca toată lumea e sau pe o parte sau cealaltă. Mă rog, însă nu pot sa nu spun ce cred, punct“, scria Andrei Caramitru pe Facebook la începutul lunii iunie.

Această poziție a lui Andrei Caramitru este total diferită față de ceea ce susținea acesta anterior.

„Ni s-a tot băgat în cap că România este cea mai creștină țară și că aici nu se acceptă chestii bizare, care nu au treaba cu tradițiile noastre, cum sunt astea cu gheii.

Că noi suntem descendenții lui Decebal și Traian! În imn spune așa : “Și că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume – Triumfător în lupte, un nume de Traian!”

Eu nu înțeleg cum vine asta. În primul rând – Traian era gay. Homosexual. 100%. Avea harem de băieți. În al doilea rând – în celebra lui scrisoare către Pliny – dă ordin: creștinii dacă sunt condamnați în provincii trebuie executați (e prima documentare a persecuției creștinilor).

Deci tatăl nației noastre era un homosexual anti-creștin. Și îi cântăm numele în imn da? Astept clarificări de la ultra-conservatori și de la BOR pe tema asta“, scria Caramitru în iunie 2020.

Într-o altă postare, din aprilie 2019, Andrei Caramitru era și mai blând față de counitatea LGBT.

„Spiritualitatea este importantă pentru echilibrul multora și trebuie respectată. Spiritualitatea se manifestă diferit (biserici și credințe diferite, care toate au dreptul de a exista). Biserica trebuie insa sa fie total separată de stat; nici o religie sau mod de viață nu poate fi impus oamenilor – in nici un fel. Și nici un mod de viața care nu afectează negativ pe ceilalți nu poate fi restrâns prin legislație (de exemplu: nu putem sa ii discriminăm pe cei care nu sunt căsătoriți sau fac parte din minoritatea LGBT). E simplu: oamenii care merg la biserica trebuie sa fie respectați, însă și cei care merg la Pride trebuie respectați“, scria la acea vreme Andrei Caramitru.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. pe vremea lui Traian crestinismul era raspandit mai mult printre evrei care incepusera doar de putin timp propovaduirea, nu apucase sa se raspandeasca la celelalte neamuri, iar dacii erau si ei pagani. Nu poti sa ceri sa fie crestini celor care habar nu aveau ce e. Imparatii romani au persecutat crestinii pana la Sf Constantin, anii 300+. Nu ca vreau sa ii scuz, dar pana si Sf Ap Pavel era anticrestin feroce la inceput, din nestiinta, nu din rautate, el credea ca sunt una din sectele care stricau legea lui Moise.
    Nu ne putem dezice de stramosii genetici, botezul crestin a fost un dar pe care ei nu l-au primit si nu pot fi judecati pentru asta, asa cum nici noi nu ar trebui sa ne consideram mai buni pt ca am primit botezul in pruncie.
    Am incercat o explicatie pentru dl Caramitru, care stiu ca citeste ziarul asta 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE