marți, decembrie 5, 2023
ACTUALITATEPremieră: Agenția Agerpres a publicat înregistrarea unei știri contestate. Pr. Ciprian Grădinaru...

Premieră: Agenția Agerpres a publicat înregistrarea unei știri contestate. Pr. Ciprian Grădinaru spune că „trebuie să mă vaccinez”

Agenția națională Agerpres a publicat înregistrarea unui interviu luat pr. Ciprian Grădinaru, în care acesta vorbea în termeni favorabili despre vaccin.

Interviul, acordat pe 23 aprilie, a fost preluat și de agenția Basilica. Ulterior, părintele Grădinaru a părut că neagă afirmațiile publicate de Agerpres, într-o intervenție realizată la România TV și citată de știripesurse.

În urma acestor discuții, Agenția Agerpres a luat decizia de a publica integral înregistrarea audio a interviului acordat de părintele Ciprian Grădinaru. În înregistrare se certifică faptul că  eclesiarhul Paraclisului Catedralei Naționale s-a declarat favorabil vaccinării și a adăugat că „acest virus nu va trece fără un vaccin”.

Înregistrarea și transcrierea textului este aici.

„În urma materialelor de presă apărute în ultimele zile cu privire la declaraţia Arhimandritului Ciprian Grădinaru, care se regăseşte în ştirea “Credincioşii ortodocşi celebrează Floriile / Arhim. Grădinaru: Libertatea sărbătoririi – plină de responsabilităţi; pandemia încă nu a trecut”, publicată la data de 23 aprilie, pe fluxurile de ştiri AGERPRES (Culte şi Bucureşti) şi pe site-ul public www.agerpres.ro, vă informăm că, în urma analizei interne efectuate la nivel redacţional, s-a constatat că articolul conţine informaţii corecte, exacte, în conformitate cu cele afirmate de către Arhimandritul Ciprian Grădinaru, eclesiarh al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Declaraţiile din ştirea menţionată îi aparţin în totalitate acestuia, fără ca redactorul să intervină asupra conţinutului, după cum se poate dovedi în înregistrarea audio a convorbirii dintre jurnalistul AGERPRES şi Arhimandritul Ciprian Grădinaru.

Pentru a proba cele afirmate mai sus, regăsiţi link-ul articolului, precum şi înregistrarea audio – https://www.agerpres.ro/culte/2021/04/23/credinciosii-ortodocsi-celebreaza-floriile-arhim-gradinaru-libertatea-sarbatoririi-plina-de-responsabilitati-pandemia-inca-nu-a-trecut–702109.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES își îndeplinește în continuare misiunea de a informa prompt, corect și obiectiv opinia publică, fără a denatura sau influenţa informaţiile furnizate”, a scris Agerpres în comunicatul de presă trimis redacției R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

5 COMENTARII

 1. BOR nu ne mai reprezintă,nu ne apără interesele noastre de creștini ortodocși.in mod normal nu trebuie să facă propagandă guvernului pentru un pumn de arginți primiți în schimbul trădării enoriașilor.biserica s-a transformat intr-un bazar care își vinde o marfă-credinta,și o vând cu mare profit ,neimpozabil.

 2. Cineva pe internet a observat ceva și așa este: La minutul 2.42 din presupusa inregistrare cu Părintele Ciprian, reporterul îl numește “Parinte Dan”… Am zic că poate a spus “dar”, însă nu: spune clar “Dan” Verificați și dumneavoastră!

  Eu nu-l cunosc pe acest Părinte decât tangențial și foarte lacunar, din anumite povestioare printre, creștini, and dar e… amestecată rău treaba!

 3. Iisus se scrie cu 2 de i. Daca nu scrii cu 2 de i inseamna ca implicarea ta in BOR este 0 si esti pe langa subiect, deci nici sa comentezi nu prea ai dreptul…
  O fi gresit, sa nu ne aruncam in pareri..

  • Nu e un adevăr dogmatic că Isus se scrie cu 2 de i. Din păcate, mulți preoți semidocți cred că „Isus” cu un singur i înseamnă măgar! Am auzit chiar eu un preot spunând asta. Nimic mai fals. În limba ebraică, măgar se spune “chamor”, “ayir”, “athown” sau “arowd”, potrivit Scripturii, unde apare cuvântul măgar. In limba greacă vorbita de Sf. Ap. Pavel, măgarul este denumit “hupozugion”, “onarion”, “onos”. Deci nici o legatură cu Isus.
   Nu este nici o problemă cum scriem numele Mântuitorului, atât timp cât ne raportam la El ca la Fiul lui Dumnezeu. Unii spun Hristos. Altii Christos. Nu e o greseală. O problemă de redactare nu poate fi transformată într-o problemă dogmatică. Dacă ar sta credința în numărul de i-uri, s-ar găsi argumente și pentru mai mulți de i. In limba greacă apare (ca pronunție) numele “Iesu Hristu”, cu “u” lung (in Hristu). Numele “Iesu” provine de la ebraicul “Jehosua”, care înseamnă “Jahwe (Dumnezeu) este Mântuitor”. In ambele cazuri numele începe cu “Je”, care în pronunția curentă devenea un “i” lung. De aici s-a ajuns la scrierea cu doi de i, care, repet, nu intră în dogmă, este doar o alegere. Uneori pare o prețiozitate. În concluzie, tare ne grăbim să-i punem pe alții la punct, indiferent dacă e justificat sau nu! Dacă așa procedează „adevărații creștini”, ce pretenție să ai de la alții, care imediat îți sar în cap? Dincolo de asta, NU sunt de acord cu ce a scris acel Marin. Cine e BOR? Noi suntem BOR. Dacă nu ne place cum arată, sigur avem o problemă. Și este evident că avem chiar mai multe probleme, nu doar una.

 4. te lepezi de Isus? ma lepad de Isus. te lepezi de Isus. ma lepad de Isus… minciuna este fatza bor. singurul preot pare a fi IPS Teodosie care ar trebui sa-l inlocuiasca pe securistul tradator de credinta daniel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate