ACTUALITATEPr. Constantin Sturzu, despre pelerinii în pandemie: Vin să dea mărturie că...

Pr. Constantin Sturzu, despre pelerinii în pandemie: Vin să dea mărturie că trupul nu poate frânge spiritul. Că Dumnezeu ne așteaptă să ieșim din autoizolarea duhovnicească

Pelerinii vin la hramul Sfintei Parascheva de la Iași pentru a împlini o nevoie a sufletului lor împovărat sau plin de recunoștință, scrie pr. Constantin Sturzu într-un editorial pentru Doxologia.ro.

Totodată, subliniază părintele Constantin Sturzu, pelerinii dau astfel mărturie „că trupul nu poate frânge spiritul”.

„Acesta este motivul pentru care creștinii revin oricând au ocazia – și mai ales la hram – la racla cu sfintele moaște. Nu vin pentru că organizarea ar fi impecabilă, pentru că li se oferă o iconiță, hrană sau un ceai fierbinte. Nu străbat sute de kilometri până la Iași de dragul de a bifa o performanță personală, aceea de a sta ore în șir la un rând, uneori în frig și în ploaie.

Pelerinii vin pentru a împlini o nevoie a sufletului lor împovărat sau plin de recunoștință.

Probabil că mulți vor sta acasă anul acesta, cerând de la distanță ajutorul Sfintei. Și nu vor greși cu nimic prin asta. Dar, dacă unii vor cuteza totuși să vină la Iași și în aceste vremuri grele, cu siguranță că nu o vor face pentru că sunt iresponsabili sau pentru că vor să pună în pericol pe cineva.

Vor veni pentru a da mărturie că trupul nu poate frânge spiritul. Că Dumnezeu ne așteaptă pe toți să ieșim din autoizolarea duhovnicească. Că distanța de la pământ la Cer e doar de o rugăciune”, a scris pr. Constantin Sturzu.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a transmis, sâmbătă, că sărbătoarea de la hramul Sfintei Parascheva este diferită în acest an, prin restricțiile impuse în contextul pandemiei, respectiv mască obligatorie și păstrarea distanței sociale.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...