sâmbătă, decembrie 9, 2023
ACTUALITATEPr. Constantin Sturzu, despre pelerinii în pandemie: Vin să dea mărturie că...

Pr. Constantin Sturzu, despre pelerinii în pandemie: Vin să dea mărturie că trupul nu poate frânge spiritul. Că Dumnezeu ne așteaptă să ieșim din autoizolarea duhovnicească

Pelerinii vin la hramul Sfintei Parascheva de la Iași pentru a împlini o nevoie a sufletului lor împovărat sau plin de recunoștință, scrie pr. Constantin Sturzu într-un editorial pentru Doxologia.ro.

Totodată, subliniază părintele Constantin Sturzu, pelerinii dau astfel mărturie „că trupul nu poate frânge spiritul”.

„Acesta este motivul pentru care creștinii revin oricând au ocazia – și mai ales la hram – la racla cu sfintele moaște. Nu vin pentru că organizarea ar fi impecabilă, pentru că li se oferă o iconiță, hrană sau un ceai fierbinte. Nu străbat sute de kilometri până la Iași de dragul de a bifa o performanță personală, aceea de a sta ore în șir la un rând, uneori în frig și în ploaie.

Pelerinii vin pentru a împlini o nevoie a sufletului lor împovărat sau plin de recunoștință.

Probabil că mulți vor sta acasă anul acesta, cerând de la distanță ajutorul Sfintei. Și nu vor greși cu nimic prin asta. Dar, dacă unii vor cuteza totuși să vină la Iași și în aceste vremuri grele, cu siguranță că nu o vor face pentru că sunt iresponsabili sau pentru că vor să pună în pericol pe cineva.

Vor veni pentru a da mărturie că trupul nu poate frânge spiritul. Că Dumnezeu ne așteaptă pe toți să ieșim din autoizolarea duhovnicească. Că distanța de la pământ la Cer e doar de o rugăciune”, a scris pr. Constantin Sturzu.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a transmis, sâmbătă, că sărbătoarea de la hramul Sfintei Parascheva este diferită în acest an, prin restricțiile impuse în contextul pandemiei, respectiv mască obligatorie și păstrarea distanței sociale.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE