ACTUALITATEEugen Tomac: Așa cum avem dreptul să mergem în fiecare zi să...

Eugen Tomac: Așa cum avem dreptul să mergem în fiecare zi să cumpărăm o pâine, tot așa trebuie să le garantăm românilor dreptul de a intra oricând în Biserică

Liderul PMP, Eugen Tomac, susține că așa cum au dreptul zilnic să meargă să cumpere pâine, românilor ar trebui să le fie garantat și dreptul de a intra în biserică oricând doresc pentru a aprinde o lumânare.

Liderul PMP, Eugen Tomac, susține că parteneriatul dintre stat și biserică nu trebuie afectat prin „măsuri absurde sau interpretate greșit”.

„În mod just, atât cetățenii, cât și preoții au reacționat la anumite măsuri și decizii disproporționate ale autorităților locale sau centrale. Biserica, la fel ca toate instituțiile din România, s-a conformat și a făcut eforturi constante pentru a limita răspândirea virusului. Traversăm vremuri de o duritate fără precedent, dar cred că parteneriatul dintre stat și Biserică nu trebuie afectat prin măsuri absurde sau interpretat greșit. Mai ales acum, când avem nevoie de solidaritate și acțiune comună. Românii l-au avut alături doar pe Dumnezeu atunci când le-a fost mai greu în războaie, foamete sau comunism”, a scris Tomac pe Facebook.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Acesta susține că, tocmai de aceea, forțele de ordine ar trebui să fie vigilente și să se comporte cu maximă prudență în perioada următoare. Tomac consideră „revoltătoare” imaginile cu polițiști amendând oameni în biserici.

„Imaginile cu oamenii înghesuiți în aeroport în plină stare de urgență nu vor fi uitate prea curând, la fel cum nu pot fi uitate scenele cu polițiștii care intră într-un lăcaș de cult și împart sancțiuni într-o manieră revoltătoare”, a mai scris liderul PMP.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului  R3Media.

Eugen Tomac consideră că Biserica trebuie păstrată deschisă și implicată în procesul de combatare a efectelor pandemiei.

„Românii trebuie să aibă libertatea de a trece pragul bisericilor oricând doresc. Firește, respectând regulile atât de necesare în limitarea răspândirii bolii. Așa cum avem dreptul să mergem în fiecare zi să cumpărăm o pâine, tot așa trebuie să le garantăm românilor dreptul de a intra oricând în Biserică pentru a aprinde o lumânare. O spun în mod deschis și asumat. (…) O țară fără credință devine o țară fără viitor”, a mai scris liderul PMP.

Eugen Tomac se referă, fără îndoială, la măsurile luate de Guvern în pandemie, atunci când forțele de ordine au intrat în mai multe biserici și au amendat oamenii chiar în timpul slujbei.

Ultima oară, acest lucru s-a întâmplat la Constanța, în timpul slujbei oficiate de ÎPS Teodosie.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...