ACTUALITATEONG-ul Amnesty avertizează: Epidemia Covid a dat guvernelor ocazia să impună restricții...

ONG-ul Amnesty avertizează: Epidemia Covid a dat guvernelor ocazia să impună restricții fără precedent asupra libertății de exprimare

ONG-ul Amnesty International a publicat un comunicat prin care critică atitudinea guvernelor în fața epidemiei de Covid-19. Organizația spune că situația actuală a dat ocazia autorităților „să impună restricții fără precedent asupra libertății de exprimare”, relatează Le Figaro.

„Pe tot parcursul pandemiei, guvernele au lansat un atac fără precedent asupra libertății de exprimare. Au fost vizate rețelele de comunicare: platformele de socializare au fost cenzurate, canalele mass-media închise. Jurnaliștii și profesioniștii din domeniul sănătății au fost reduși la tăcere.

Amnesty International citează în special cazul Chinei, în care au fost deschise peste 5.000 de anchete penale începând cu februarie 2020 împotriva persoanelor acuzate că „au fabricat și au răspândit în mod intenționat informații false și dăunătoare” cu privire la natura și amploarea epidemiei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Este din ce în ce mai dificil ca oamenii să își formeze o opinie pe deplin informată și să facă alegeri în cunoștință de cauză cu privire la sănătatea lor.”, conchide textul ONG-ului.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...