miercuri, aprilie 17, 2024
ȘTIRIPr. Ciprian Mega, despre sfințirea capelei Parlamentului: Tablou grotesc, când Patriarhul a...

Pr. Ciprian Mega, despre sfințirea capelei Parlamentului: Tablou grotesc, când Patriarhul a mers să-i susțină pe Ciucă și Ciolacu / Despre Maia Sandu: Produs al laboratorului de la Davos / Despre Koveși: Un călău

Părintele Ciprian Mega a făcut o radiografie fără menajamente a situației la zi din Biserică și stat, în cadrul celui de-al doilea episod al dialogurile cu lect.univ.dr. Ionel Cioară.

Preotul a spus că sfințirea capelei Parlamentului României de către Patriarhul Daniel (foto) a reprezentat un „tablou grotesc”, o „evidentă mișcare electorală”.

„Am asistat săptămâna aceasta la un tablou grotesc, atunci când Patriarhul României a mers să-i susțină pe domnii Ciolacu și Ciucă pentru a inaugura, chipurile, capela Parlamentului. A fost o evidentă mișcare electorală, în care comasații sau comasatorii, au arătat că se bucură de sprijinul Patriarhiei în demersurile lor electorale.

Mesajul coaliției a fost acesta: revoluția s-a făcut, nu mai este nimic de spus. Noi suntem statul, cine se împotrivește nouă se împotrivește statului și mai ales, se împotrivește Bisericii, care ne legitimează”, a spus părintele.

În opinia, „Părintele patriarh este primul care a încălcat recomandările Sfântului Sinod”, în ceea ce privește implicarea Bisericii în campania electorală.

Părintele Mega a caracterizat-o și pe Laura Codruța Koveși, fosta procuroare șefă a DNA și actual procuror european:

„N-a fost doamna aceasta, un călău, care a lucrat mână-n mână cu serviciile secrete, la comandă? Ai văzut cum s-au aliniat Ciucă și Ciolacu înaintea lui Iohannis, speriați parcă, fleșcăiți de sudoarea morții. În fața acestei femei, acești oameni vor fi ca porcul la ignat”.

Preotul a analizat și posibilitatea ca președintele Moldovei, Maia Sandu, să devină candidat la președinția României:

„Înțeleg că a rămas doamna Maia Sandu și prin așezare, oarecare aristocratică, ar putea fi o imagine bună pentru partidul stat. Adică preiau un produs politic al laboratorului de la Davos și-l așează în eprubeta asta, pe care ei o consideră genială, a PNL-ului.”

Gabriel Firea, fostul primar al Capitalei este o „doamnă însetată de putere”, consideră părintele Mega.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE