ACTUALITATE Polonia închide școli, mall-uri și teatre. Premierul Morawiecki: Dacă restricțiile nu dau...

Polonia închide școli, mall-uri și teatre. Premierul Morawiecki: Dacă restricțiile nu dau rezultate, într-o săptămână urmează carantină națională foarte severă

Polonia este tot mai aproape de un nou lockdown, o astfel de măsură fiind cel mai probabil să fie adoptată în 7-10 zile, în funcție de evoluția noilor cazuri de coronavirus în acest interval.

Polonia va introduce începând de sâmbătă noi restricţii şi se află la un pas de un nou lockdown la nivel naţional, a anunţat, miercuri, la o conferinţă de presă premierul Mateusz Morawiecki, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Astfel, elevii cu vârste cuprinse între 7 şi 9 ani vor trece la învăţământul online, măsură deja în vigoare pentru cei cu vârste mai mari.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Magazinele din malluri vor fi închise, cu excepţia magazinelor alimentare, a farmaciilor şi altor servicii. Hotelurile pot primi numai persoane care călătoresc în scop profesional. Cinematografele, teatrele şi galeriile de artă se închid. Noile restricţii vor fi în vigoare cel puţin până pe 29 noiembrie.

Potrivit sursei citate, premierul Morawiecki a avertizat că  dacă aceste măsuri nu dau rezultate, ”într-o săptămână sau zece zile urmează o carantină la nivel naţional, care va fi foarte severă”.

Polonia, ţară cu circa 38 de milioane de locuitori, a raportat pentru ultimele 24 de ore 24.692 de noi cazuri de COVID-19 şi 373 de decese.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate