vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Unul dintre cei mai buni atacanți ai ultimei decade s-a...

VIDEO | Unul dintre cei mai buni atacanți ai ultimei decade s-a lăsat de fotbal. Nimeni nu întreabă care-i cauza „accidentării”

Sergio „Kun” Aguero (33 de ani) a anunțat oficial că renunță la activitatea fotbalistică, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la clubul FC Barcelona, ultima echipă la care s-a legitimat.

„Am decis să mă retrag. Este un moment foarte greu. Am luat această decizie pentru sănătatea mea. Am făcut totul pentru a putea continua. Am făcut totul pentru a păstra speranţa, dat nu se mai poate”, a declarat Aguero la o conferinţă de presă alături de preşedintele FC Barcelona, Joan Laporta.

Anunțul lui Aguero nu face decât să confirme informațiile apărute în presa spaniolă în luna noiembrie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Argentinianul a fost nevoit să părăsească terenul în timpul meciului cu Deportivo Alavés (1-1), din 30 octombrie, după ce a simţit o durere în piept și s-a prăbușit pe gazon. Imediat după aceea a fost internat în spital, iar primele teste au scos la iveală că suferea de o aritmie cardiacă. Medicii au stabilit că fotbalistul argentinian nu va mai putea juca la cel mai înalt nivel fără riscuri.

Cu 184 de goluri în 275 de jocuri, „Kun” Aguero este cel mai bun marcator străin din istoria Premier League (al patrulea la general). Finalist al Cupei Mondiale 2014 şi câştigător al Cupei Americii vara trecută, jucătorul format la Independiente este şi al treilea golgheter al selecţionatei Argentinei (41 de goluri în 101 de meciuri).

Deși Aguero este unul dintre cei mai mari fotbaliști ai ultimei decade și a jucat pentru cluburi unde verificările medicale sunt dintre cele mai minuțioase, niciun jurnalist de la conferința de presă nu a întrebat cum a apărut această „aritmie cardiacă” din senin.

Cazul Aguero vine în contextul în care, în ultimele luni, un număr impresionant de sportivi s-au prăbușit pe teren sau au avut probleme în piept. Aguero însuși a făcut promovării vaccinării anti-Covid, la rugămintea autorităților sanitare regionale din Catalunia.

Cele mai recente cazuri au fost duminică, 12 decembrie, când s-au înregistrat nu mai puțin de trei cazuri: unul în Anglia, unul în Italia și unul în România.

Fotbalistul căzut în Anglia, Victor Lindelof, era vaccinat. Acest subiect este tabu pentru media, cu mici excepții.

Fostul internațional englez, Trevor Sinclair, a pus întrebarea, dar i s-a tăiat imediat microfonul. Un alt jurnalist englez a scris pe Twitter că este momentul ca aceste căderi să fie investigate, dar nimeni nu a reacționat.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE