luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATEPolitologul rus Stanislav Belkovski: Declarația lui Lavrov împinge Republica Moldova spre Unirea...

Politologul rus Stanislav Belkovski: Declarația lui Lavrov împinge Republica Moldova spre Unirea cu România

Politologul rus Stanislav Belkovski a analizat recenta declarație a lui Serghei Lavrov, potrivit căreia „Occidentul „se uită la Moldova” ca „la următoarea Ucraină”, și spune că acest lucru împinge Republica Moldova spre unirea cu România, scrie Infotag, citat de Deschide.

Acesta a acordat un interviu portalului ucrainean „Vashchenko&Vlast” («Ващенко&Власть»), unde a susținut că „așa cum a răspuns corect președintele parlamentului moldovean, nu are sens să analizăm această declarație a lui Lavrov în context politic, deoarece indică o degradare antropologică”.

„Ministrul de externe al unui stat important nu poate vorbi astfel despre o altă țară parteneră. Chiar dacă așa crede, nu are dreptul să o spună cu voce tare. Desigur, Rusia ar dori să recunoască Transnistria și să trimită acolo trupe suplimentare, dar când le vor fi eliberate mâinile pentru aceasta? De trupe au prea multă nevoie pentru fronturile ucrainene. Nu văd posibilitatea fizică de a face asta”, a spus Belkovski.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu(click aici), vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În opinia sa, „prin astfel de declarații, Kremlinul și Lavrov împing Moldova departe de Rusia, către unirea cu România”.

„Totodată, nu cred că aceasta este un lucru rău. În 2004, am propus asta în planul „Belkovski-Băsescu”. Acest plan propunea să-i fie acordat Transnistriei dreptul la autodeterminare odată cu unirea României și Moldovei. Și acest lucru se poate întâmpla, dacă Rusia catalizează mișcarea în această direcție prin acțiuni individuale și declarații ale politicienilor pe fundalul operațiunii militare speciale”, a mai spus politologul.

Amintim că jurnalistul grec George Kapopoulos e de părere că actualul conflict din Ucraina favorizează apropierea celor două maluri ale Prutului până la unirea dintre cele două state românești.

Aceste scenarii tot mai prezente în mass media nu fac decât să confirme ceea ce R3Media a scris încă din decembrie 2022, și anume că există numeroase seme la București și Chișinău care prevestesc o posibilă reunire a celor două state românești.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

 1. “occidentul” vrea sa spuna adica “vita comuna”
  aia otravita prin mass-media necinstita.

  vita comuna s-a bucurat cand drepturile minorotatilor au fost sterse in ukrania:
  -bine le-a facut RUSILOR,
  vita comuna a uitat de romani!

  ASTA E VITA,
  “occidentul” lu Lavrov;
  peste “occidentul” ala sint desigur….”elitele vestice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE