luni, martie 27, 2023
ACTUALITATEMinistrul rus de externe, Serghei Lavrov, spune că Maia Sandu este dispusă...

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, spune că Maia Sandu este dispusă să se unească cu România și că Occidentul pregătește Moldova pentru a fi noua Ucraină / Reacția Chișinăului

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a spus că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, este dispusă să se unească cu România și “se avântă” în NATO, informează TVR Moldova, citând Rador.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat, într-un interviu acordat postului de televiziune Rossia 24, că Occidentul a pus ochii acum pe Republica Moldova pentru a avea rolul ”următoarei Ucraine”, în timp ce președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, este ”pregătită, practic, pentru aproape orice”.

”Republica Moldova este acum luată în calcul pentru acest rol”, a mai spus ministrul.

Potrivit lui Lavrov, Occidentul ”a plasat” un președinte în fruntea Republicii Moldova, care ”este dornică să intre în NATO” și este pregătită ”practic, pentru orice”, inclusiv pentru unirea cu România.

În replică, MAE de la Chișinău a respins „categoric” afirmațiile lui Lavroc. În opinia lui Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al MAE de la Chișinău, declarațiile ministrului rus de externe fac parte din „deja cunoscuta retorică ameninţătoare” a diplomaţiei ruse.

„Ne dorim să amintim părţii ruse că drumul ales de R.Moldova este cel al aderării la Uniunea Europeană”, a spus Vodă, conform Agerpres.

Oficialul de la Chişinău a adăugat că moldovenii, indiferent de preferinţele lor geopolitice, „vor pace, libertate şi democraţie” şi şi-a exprimat convingerea că toate ţările din lume, inclusiv Rusia, „respectă decizia poporului moldovean”.

Republica „Moldova şi-a ales clar viitorul şi acest viitor este de a fi parte a lumii libere”, a concluzionat Vodă.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. nu prea avem ce face, ‘partenerii’ ne vor uni fortat cu moldova, si ne vor baga in razboi carne de tun, transformandu-ne in noua ucraina. Numai Dumnezeu ne mai poate scapa, dar romanii nu mai vor sa auda de Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate