miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEPolițiști chinezi vor putea patrula pe străzile din Ungaria în urma unui...

Polițiști chinezi vor putea patrula pe străzile din Ungaria în urma unui acord încheiat între cele două țări

Ministerul ungar de Interne a confirmat că polițiștii chinezi vor putea în curând să patruleze în Ungaria, în baza unui acord semnat între cele două țări,transmite publicația maghiară index.hu, citată de G4media.

Astfel, acordul de cooperare în domeniul securității dintre Ungaria și China ar face posibilă patrularea polițiștilor chinezi în Ungaria. Un acord similar a fost încheiat anterior între Serbia și China. Conform acelui acord, poliția chineză a fost autorizată oficial să patruleze în orașele sârbești.

La mijlocul lunii februarie, Viktor Orbán l-a primit pe Wang Xiaohong, consilier de stat și ministru al Securității Publice al Republicii Populare Chineze. La acea dată, Wang Xiaohong s-a întâlnit, de asemenea, cu Sándor Pintér, ministrul de Interne, și a încheiat cu acesta acordul menționat anterior.

Potrivit ziarului german Welt, toate acestea ar putea fi legate de faptul că în Ungaria vin tot mai mulți investitori și lucrători chinezi, pe care regimul dictatorial, comunist, de la Beijing vrea să-i supravegheze în continuare.

Nu este o coincidență faptul că, potrivit unor relatări anterioare ale ziarului, China a înființat deja în anii anteriori în unele țări – uneori europene – posturi de poliție ilegale, așa-numitele „service stations”.

Miercuri, Ministerul de Interne a dat un răspuns la întrebarea dacă, în conformitate cu acordul, polițiștii chinezi pot într-adevăr patrula în această țară. În răspunsul lor la Telex, au scris în mod specific:

”În viitor, ofițerii de poliție din cele două țări vor putea efectua patrule comune, ajutând astfel la o comunicare mai eficientă între cetățenii și autoritățile din cele două țări, îmbunătățind securitatea internă și ordinea publică”.

Ministerul de Interne a adăugat, de asemenea, că scopul acordului de cooperare este de a îmbunătăți securitatea zonelor turistice din cele două țări în perioadele de vârf ale turismului și, în general, în timpul evenimentelor care atrag mulțimi mai mari.

„Încheierea unor acorduri similare nu este fără precedent, poliția ungară își ajută de asemenea colegii croați în activitatea lor pe coasta croată în timpul sezonului turistic principal, poliția austriacă a asigurat de asemenea un serviciu comun cu colegii lor unguri la Lacul Balaton”, au scris ei.

Potrivit comunicatului lor, orașele afectate, numărul de polițiști participanți, perioadele și locațiile turistice de vârf vor fi stabilite de către organele executive, ținând cont de aspectele legate de organizarea serviciului.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

 1. unde sunt cei care-l ridica in slavi pe ‘nationalistul’ orban? care tocmai ce a anuntat ca nu mai primeste niciun muncitor strain atata timp cat sunt unguri someri.. pana aici le e nationalismul la toti neterminatii astia care reusesc sa-i pacaleasca doar pe prosti cu nationalismul si bunele intentii

  • De ce ar fi mai puțin naționalist Orban pentru chestia asta? Le spune China ungurilor pe cine să pună miniștri?

   Ungaria face acorduri cu China, Rusia si e membra UE si NATO. Adica face cu cine vrea ea. Nu asta e definitia suveranitatii?

 2. Citindu-l pe istoricul Ivan, ai zice că n-a auzit de SoFA – „Status of Forces Agreement”.

  Există vreo țară între Aliați care nu l-a semnat ?!

  P.S.

  NATO cum comentează ? Nu-i „impossible!” ?

 3. Să fie adevărată bănuiala de acum cîțiva ani că poliția lumii va fi chineză? Vom vedea, mai degrabă vom simți pe spinarea noastră.
  Înțelegere asemănătoare mai au cu Serbia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE