joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEPolitica pro familie a Ungariei dă roade: numărul căsătoriilor a crescut cu...

Politica pro familie a Ungariei dă roade: numărul căsătoriilor a crescut cu 80% în ultimii 12 ani. Budapesta propune scutirea de taxe și impozite pentru femeile tinere care devin mămici

Politicile pro-familie ale Ungariei dau roade, a scris Ágnes Hornung, secretar de stat responsabil pentru familie din cadrul Ministerului Culturii şi Inovării (KIM), cu ocazia începerii Săptămânii Căsătoriei.

Conform acesteia, Ungaria a înregistrat cea mai mare creștere a numărului de căsătorii, iar față de 2010, în țara vecină numărul mariajelor a crescut cu 80%.

Ca o consecință, a scăzut și numărul divorțurilor.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„La nivel european, Ungaria a înregistrat cea mai mare creștere a numărului de căsătorii: dacă în anul 2010 doar 36 000 de cupluri s-au căsătorit, în anul 2022 această cifră a ajuns la 64.000, o creștere de peste 80%. În același timp, numărul divorțurilor a scăzut de la 24 000 în anul 2010, la aproximativ 18 000 în anul 2021, o reducere de peste 24%. În prezent, aproximativ 75% dintre copiii din Ungaria sunt născuți în cupluri căsătorite, faţă de aproximativ 50% cât erau în urmă cu 12 ani, când se înregistrau cele mai scăzute valori”, a precizat Agnes Hornung.

În același registru, ea a anunțat noi măsuri de stimulare a natalității. Astfel, cuplurile care se căsătoresc pentru prima dată beneficiază de o scutire fiscală timp de doi ani, iar, după nașterea primului copil, un discount la taxele percepute pe gospodărie.

Mămicile sub 30 de ani beneficiază de alte discounturi.

Astfel, femeile tinere sunt scutite de impozitul pe venitul personal și pot primi o alocație pentru perioada sarcinii, până la nașterea copilului.

De la 1 ianuarie 2023, femeile sub 30 de ani care dau naștere la copii în timp ce sunt studente sau în maxim doi ani de la terminarea studiilor vor fi scutite de plata impozitului pe profit până la împlinirea vârstei de 30 de ani. Având în vedere că, în general, perioada studiilor are loc în intervalul 18-22 ani, rezultă că o absolventă poate beneficia de opt ani fără impozit pe venit.

Guvernul ajută și familiile care au îngrijire un copil cu dizabilități sau cu boli grave: există un discount la taxele lunare de 10.000 de forinți pe lună, pe acești părinți îl pot accesa.

Conform sondajelor citate de oficialul maghiar, aproape trei sferturi dintre unguri cred că mariajul este benefic, iar 60% dintre aceștia cred că o căsătorie este completă prin apariția copiilor.

România se află, de ani de zile, într-o criză demografică devastatoare, lucru confirmat și Recensământul 2022. Dar cu toate acestea, nu există nicio măsură sau strategie pentru redresarea acestei catastrofe.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

  1. Aceste politici sînt sprijin mascat pentru oricine numai pentru oamenii locului nu. Nu Franța se laudă cu cea mai mare natalitate din Vestul Europei dar care, vai, nu este datorată francezilor?
    Ungaria are, semioficial, către un milion de țigani, 10%.
    Budapesta împarte țiganii în trei grupe; țiganii maghiari vorbitori numai de maghiară, țiganii români vorbitori de maghiară și țigănește și , puțini, țiganii băieși (la noi și rudari) vorbitori de maghiară și de română, zic ei, arhaică.
    Cu băieșii/rudarii s-ar putea că se face o mare nedreptate peste tot unde trăiesc. Aceștia sînt ortodocși și vorbesc numai românește. Se bănuie că ar fi urmașii românilor ce-au ajuns, cum-necum, robi, numiți rumâni, iobagi sau vecini. Dacă-i adevărat?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate