vineri, septembrie 22, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Cum a fost distrus acoperișul Arhiepiscopiei Tomisului. Primele declarații ale...

VIDEO | Cum a fost distrus acoperișul Arhiepiscopiei Tomisului. Primele declarații ale ÎPS Teodosie: Dumnezeu ne cere pocăință! Bine că nu este afectată nicio viață. Cele materiale se vor face

Au fost publicate primele imagini cu distrugerile pe care le-a produs incendiul de la Arhiepiscopia Tomisului din Constanța. Absolut întregul acoperiș a fost distrus, acolo unde erau cazați mai mulți preoți și călugări.

Un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă a fost deschis în cazul incendiului produs în noaptea de sâmbătă spre duminică la mansarda Arhiepiscopiei Tomisului, clădire de patrimoniu al cărei acoperiş a fost distrus pe o suprafaţă de aproximativ 800 de metri pătraţi, fără a se înregistra victime.

La locul producerii incendiului au fost mobilizate peste 20 de echipaje de intervenţie, inclusiv patru autospeciale de pompieri din judeţele Tulcea şi Ialomiţa.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a declarat că în mansarda cuprinsă de flăcări existau bunuri ale mai multor preoţi şi călugări.

Chiar dacă a avut loc acel incendiu, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu s-a oprit din slujirea de la catedrala din Constanța.

„Suntem într-o seară de cumpănă, dar rugăciunea, acum, trebuie să lucreze mai intens. De aceea nu am întrerupt rugăciunea.

Dumnezeu ne cere pocăință! Bine că nu este afectată nicio viață. Cele materiale se vor face. A îngăduit Dumnezeu și această ispită și nu ne mirăm de necazurile care vin asupra noastră. Îl rugăm pe Dumnezeu să ne ajute să le înfruntăm și să rămânem cu credința.

Ne vom gândi mai intens în fiecare sâmbătă seara la această cumpănă de acum. Să ne depărtăm toate razele păcatelor noastre, ale întunericului, ca să vină Lumina Adevărului peste noi.”, a spus ÎPS Teodosie în timp ce pompierii se luptau cu flăcările.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate