miercuri, decembrie 6, 2023
ACTUALITATEPlângere penală împotriva unui medic care a scris că măsurile restrictive...

Plângere penală împotriva unui medic care a scris că măsurile restrictive vor duce lumea în colaps: Dr. Mihai Pautov nu vrea „închiderea pe vecie în peșteră ferindu-ne de această furtună”

Pe numele chirurgului român Mihai Pautov a fost deschisă o plângere penală, pe motiv că doctorul a contestat eficiența unor măsuri restrictive în combaterea coronavirusului, iar aceasta ar fi echivalent cu „a solicita publicului să nu mai respecte măsurile impuse de stat, pentru că orice măsuri restrictive vor duce la un dezastru mai mare”, informează DCNews.

În plângerea înaintată procurorilor, Dr. Pautov este acuzat că „emite opinii în afara ariei de expertiză, cu consecințe grave în efortul colectiv de combatere a pandemiei SARS-CoV-2.”

În fapt, Dr. Pautov a scris pe o rețea de socializare că deși a fost de acord cu carantina, inițial, acum nu mai vede eficiența măsurilor restrictive, pentru că rezultatele arată că aceste metode nu funcționează.

Iată mesajul pentru care a fost reclamat la Procuratură:

„In martie si aprilie, întreaga comunitate științifică (și eu) am considerat, în mod greșit și repetat, ca prin instituirea carantinei vom reuși sa învingem virusul. Nici vorbă. I-am întârziat apogeul pentru câteva săptămâni/luni, cu prețul unui lock-down devastator din punct de vedere economic și emoțional. In mod greșit am pus un preț prea mare pe igiena mâinilor si prea mic pe transmiterea aerogena. Acum știm că acest virus se transmite foarte rar prin atingere directă (1-2%) și foarte des prin aer ( 98-99%). Aș prefera ca oamenii sa nu se mai spele deloc pe mâini, dar să poarte masca ori de cate ori deschid gura în public, pentru a-i proteja pe ceilalți.

Realitatea actuala este următoarea: Covid19 este printre noi si trebuie sa învățăm să TRĂIM cu el. Ne vom îmbolnăvi mai des acum, unii vor muri, până vom atinge acea imunitate colectivă de 60-80%, prin trecerea prin boală sau/și vaccinare. După dobândirea acestei imunități colective, Covid19 va deveni Gripa vers. 2.0, si vom trai așa cu ambele.

Orice măsură de carantinare, închidere a restaurantelor, masuri restrictive, este o neasumare a conducerii care va duce lumea in colaps. Iar neasumarea este propagată de noi: dacă guvernul ia masuri dure/ restricții si mor oameni = Covid19 e de vină; dacă guvernul ne lasă liberi și mor oameni = guvernul e de vină. Sper, cu toată naivitatea, că cei ce iau decizii atât de importante să aibă niște consilieri informați, obiectivi, odihniți, bine dormiți si bine plătiți. Amin 🙏🏻

PS: pentru binele tuturor, poarta masca, aerisește mereu încăperile, dormi cu geamul deschis, menține căldura în încăpere la 19-20 grade C si umiditatea între 40-60%, mănâncă fructe și legume, nu fuma si dormi 8h/zi; evită botezurile, nunțile și cumetriile la munte, iar când te vezi cu prietenii, fă-o in aer liber. Ai grijă de tine.

Late edit: adevăratele măsuri sunt investirea într-un sistem sanitar performant orientat către oameni, cursuri pentru medici și asistenți, spitale cu terapii intensive performante, sistem sanitar care sa ne ajute sa trecem prin furtună, si nu închiderea pe vecie in peșteră ferindu-ne de această furtună”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate