ACTUALITATEVa cădea Guvernul conservator din Ungaria? Sondajele arată un avantaj al opoziției...

Va cădea Guvernul conservator din Ungaria? Sondajele arată un avantaj al opoziției de stânga, cu mai puțin de un an înaintea alegerilor

Opoziția Unită din Ungaria păstrează un avans de patru procente în fața partidului conservator Fidesz, al premierului Viktor Orban, într-un sondaj de opinie realizat de grupul de reflecție Zavecz Research, care indică și o scădere a proporției alegătorilor indeciși, relatează miercuri Reuters, citat de Agerpres.

Pentru prima dată de la preluarea puterii, în 2010, Viktor Orban (58 de ani) se va confrunta cu un front unit al opoziției, care include Coaliția Democrată, Partidul Socialist Ungar, Partidul Liberal Ungar, Partidul Jobbik și formațiunile Dialog (Parbeszed) și Momentum.

Sondajul Zavecz, realizat între 2 și 12 noiembrie și publicat de site-ul de știri HVG.hu, arată că alianța opoziției ar obține 41% din voturi, cu două puncte procentuale mai multe decât la precedentul sondaj, din perioada 11-19 octombrie, în timp ce Fidesz ar lua 37%. Proporția celor indeciși a scăzut de la de la 23% la 14%, potrivit aceleiași anchete sociologice.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Un alt sondaj, realizat de Nezopont, indică un avans confortabil de 14 procente pentru Fidesz, care ar obține 56% dintre voturi, față de 42% pentru opoziție. Doar 2% dintre alegătorii ungari sunt indeciși, conform acestui sondaj.

Potrivit unui sondaj realizat de grupul de reflecție Republikon în 25-29 octombrie, opoziția ungară ar lua 38% din voturi, iar Fidesz 32%, în timp ce trei din zece alegători ungari s-au declarat indeciși.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...