ACTUALITATEPfizer şi Moderna îşi testează vaccinurile împotriva noii tulpini a coronavirusului. Dr....

Pfizer şi Moderna îşi testează vaccinurile împotriva noii tulpini a coronavirusului. Dr. Alexandru Rafila: Teoretic, vaccinul anti-covid va acoperi și noua tulpină

Companiile Pfizer şi Moderna verifică dacă vaccinurile pe care le-au dezvoltat împotriva covid sunt eficiente şi împotriva noii tulpini cu răspândire mai rapidă a coronavirusului, a informat, marţi, CNN, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Pfizer a declarat că „strânge date” în legătură cu cât de bine probele de sânge de la persoanele imunizate cu vaccinul său „pot fi capabile să neutralizeze noua tulpină apărută în Marea Britanie”, potrivit sursei citate.

Totodată, Moderna se aşteaptă ca imunitatea dezvoltată de vaccinul său să protejeze şi împotriva noii tulpini şi efectuează mai multe teste în următoarele săptămâni pentru a confirma eficienţa vaccinului său, a declarat compania într-un comunicat transmis CNN.

Pe de altă parte, medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și deputat PSD, a declarat încă de luni că, teoretic, vaccinul anti-covid va acoperi și noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, anunță ȘtiriTVR.ro

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă vaccinul anti-covid va acoperi şi această nouă tulpină a virusului, Rafila a spus:

„Teoretic, da. Nu există elemente care să arate că anticorpii neutralizanţi faţă de virusurile circulante până în acest moment, inclusiv faţă de această tulpină, nu ar fi eficient, dar pentru că este de puţin timp la dispoziţia cercetătorilor rămâne de văzut dacă şi efectul neutralizant protector al anticorpilor rămâne la fel de bun şi în cazul acestei tulpini”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT