OPINIIUnde-s banii, Arafat?

Unde-s banii, Arafat?

Cu doar un an înainte ca românii să afle că la Constanța nu exista o banală saltea de salvare pentru căderile de la înălțime Raed Arafat se lăuda cu investiții de „peste 900 milioane euro” pentru intervențiile de urgență.

În 2019, Raed Arafat, una dintre mediocritățile guvernului- fantomă Florin Vasile Câțu„sublinia” la conferința Understanding Risk Europe (București, 27- 29 nov.) progresele „recente” înregistrate de România în domeniul intervenției de urgență și menționa că țara a alocat peste 900 de milioane EUR pentru protecția civilă, răspuns în cazuri de urgențe medicale, răspuns în cazuri de dezastre și activități de căutare- salvare, precum și în eforturile de combatere a inundațiilor și a altor riscuri. Pentru șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) Arafat și pentru prețioasa sa audiență, totul părea în zilele lui nov. 2019 simplu și rezolvat. La numai un an după aceste revelații, susținerile bombastice ale celui supranumit „Cioclul apocaliptic” (pe mandatul căruia, în ultimii doi ani au fost afectate de incendii, potrivit unei analize a R3media, nu mai puțin de 11 spitale) s-au dezumflat: pe 16 fev. 2021, o femeie cădea de la etajul șase al unui bloc de apartamente din Constanța, iar „factorii locali și de decizie” începeau să numere lipsurile Sistemului: dincolo de problemele cu numărul de autoscări și cu starea autovehiculelor de intervenție, pompierii sosiți la locul evenimentului nu au avut o banală pernă de salvare. Unde erau așadar cei „peste” 900 milioane euro, Arafat?

Continuarea este pe blogul jurnalistului Traian Horia.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...