ACTUALITATEItalia: Partidul Liga propune ca statul să ofere 20.000 de euro cuplurilor...

Italia: Partidul Liga propune ca statul să ofere 20.000 de euro cuplurilor care se vor căsători religios

Partidul Liga, condus de Matteo Salvini, propune din nou ca statul să ofere o subvenție în valoare de 20.000 de euro cuplurilor care își vor depune jurămintele în biserică, informează Rmx.news.

Suma ar fi disponibilă pentru cuplurile al căror venit brut anual nu depășește 23.000 de euro și care sunt cetățeni italieni de cel puțin 10 ani.

Liga a mai depus aceeași propunere în parlament în aprilie 2019, dar aceasta nu a trecut atunci din cauza crizei guvernamentale de la vremea respectivă. Acum, Liga, ca parte a coaliției de dreapta aflată la guvernare, poate conta pe o majoritate parlamentară sigură. Potrivit unei declarații anterioare a partidului, inițiativa este menită să crească numărul de căsătorii și nunți în biserică.

Potrivit celor mai recente cifre ale biroului de statistică Istat, în 2019 au fost efectuate puțin peste 184.000 de căsătorii, în scădere cu 6% față de anul 2018. Ponderea nunților la biserică a fost de 47,4%, în timp ce în 1990, peste 82% dintre nunți erau nunți oficiate în biserică.

Italia se confruntă cu una dintre cele mai grave probleme demografice din lume din cauza îmbătrânirii rapide a populației și a natalității scăzute. În 2020, doar 13% dintre bărbații italieni și 25% dintre femei au indicat că doresc să aibă copii, iar anul trecut, Italia a înregistrat cel mai mic număr de nașteri. Potrivit aceleiași surse, alți 40% au spus că nu vor niciodată să aibă copii. Aceste date pot părea șocante, dar experții preziceau un astfel de scenariu în urmă cu 30 de ani.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!
    Sunt încă sub influența vizionării filmului „Gata Oricând! Eroii de la Podul Jiului”, deși au trecut aproape 24 ore de când am plecat de la cinema. Este un film despre… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate