sâmbătă, decembrie 9, 2023
ACTUALITATEItalia: Partidul Liga propune ca statul să ofere 20.000 de euro cuplurilor...

Italia: Partidul Liga propune ca statul să ofere 20.000 de euro cuplurilor care se vor căsători religios

Partidul Liga, condus de Matteo Salvini, propune din nou ca statul să ofere o subvenție în valoare de 20.000 de euro cuplurilor care își vor depune jurămintele în biserică, informează Rmx.news.

Suma ar fi disponibilă pentru cuplurile al căror venit brut anual nu depășește 23.000 de euro și care sunt cetățeni italieni de cel puțin 10 ani.

Liga a mai depus aceeași propunere în parlament în aprilie 2019, dar aceasta nu a trecut atunci din cauza crizei guvernamentale de la vremea respectivă. Acum, Liga, ca parte a coaliției de dreapta aflată la guvernare, poate conta pe o majoritate parlamentară sigură. Potrivit unei declarații anterioare a partidului, inițiativa este menită să crească numărul de căsătorii și nunți în biserică.

Potrivit celor mai recente cifre ale biroului de statistică Istat, în 2019 au fost efectuate puțin peste 184.000 de căsătorii, în scădere cu 6% față de anul 2018. Ponderea nunților la biserică a fost de 47,4%, în timp ce în 1990, peste 82% dintre nunți erau nunți oficiate în biserică.

Italia se confruntă cu una dintre cele mai grave probleme demografice din lume din cauza îmbătrânirii rapide a populației și a natalității scăzute. În 2020, doar 13% dintre bărbații italieni și 25% dintre femei au indicat că doresc să aibă copii, iar anul trecut, Italia a înregistrat cel mai mic număr de nașteri. Potrivit aceleiași surse, alți 40% au spus că nu vor niciodată să aibă copii. Aceste date pot părea șocante, dar experții preziceau un astfel de scenariu în urmă cu 30 de ani.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE