ȘTIRIPfizer și Moderna au crescut prețurile vaccinurilor în Uniunea Europeană. Premierul României...

Pfizer și Moderna au crescut prețurile vaccinurilor în Uniunea Europeană. Premierul României a cumpărat 120 de milioane de doze și a spus că nu știe cât vor costa

Pfizer a crescut prețul vaccinului anti-Covid cu mai mult de un sfert și Moderna cu mai mult de o zecime în ultimele contracte de aprovizionare cu Uniunea Europeană. Laboratoarele urmează să genereze venituri de zeci de miliarde de dolari în acest an, în timp ce semnează noi acorduri cu țările dornice să asigure aprovizionarea cu potențiale doze de rapel în fața răspândirii variantei Delta, extrem de infecțioase.

Termenii tranzacțiilor, încheiate pentru un total de până la 2,1 miliarde de doze până în 2023, au fost renegociați după ce datele au arătat că vaccinurile ARNm au avut rate de eficacitate mai mari decât cele mai ieftine, dezvoltate de Oxford/AstraZeneca și Johnson&Johnson.

Noul preț pentru o doză Pfizer este de 19,50 euro, față de 15,50 euro anterior, conform contractelor văzute de.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Prețul unei doze Moderna este de 25,50 dolari pe doză, arată contractele, față de 22,60 dolari în prima tranzacție de achiziții publice, dar mai mic decât 28,50 dolari, preț convenit anterior, deoarece comanda a crescut, potrivit unui oficial apropiat de negocieri.

Companiile și-au valorificat puterea pe piață și au desfășurat „retorica obișnuită a companiilor farmaceutice… Dacă vaccinurile funcționează, le crește „valoarea”.

Pfizer estimează acum venituri anuale cu aproape o treime mai mari, de până la 33,5 miliarde de dolari, precizează SmartRadio.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media.

România a cumpărat 120 de milioane de doze de vaccin

Premierul Florin Cîţu a declarat că țara noastră nu a cumpărat 120 milioane de vaccinuri împotriva Covid-19, fiind vorba de o comandă pentru mai mulți ani ce va urma să fie plătită, în baza unei strategii asumate la nivelul Uniunii Europene care permite, în funcție de situație, și revânzarea sau donarea lor, informează news.ro.

Prim-ministrul a fost întrebat de ce a fost nevoie ca România să cumpere 120 milioane de doze de vaccin și cât vor costa ele, iar acesta a răspuns:

Nu le-am cumpărat. Sunt comandă și știți foarte bine că strategia de a cumpăra vaccinul este o strategie asumată la nivelul întregii Uniuni Europene. România primește pro-rata. Toate țările merg pe aceeași direcție – citește AICI continuarea.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...