joi, mai 23, 2024
ȘTIRIPfizer și AstraZeneca au probleme. UE deschide poarta către vaccinul rusesc Sputnik...

Pfizer și AstraZeneca au probleme. UE deschide poarta către vaccinul rusesc Sputnik V

În urma criticilor aduse la adresa vaccinurilor Pfizer și AstraZeneca legate de producție și livrare, lideri francezi, germani și din Comisia Europeană deschid drumul aprobării vaccinului rusesc Sputnik V. Totodată, noul vaccin AstraZeneca nu este recomandat persoanelor peste 65 de ani, în unele cazuri nici celor peste 55 de ani.

Miercuri, Ministrul de Externe francez, Jean-Yves Le Drian, a declarat că Franța nu va bloca sub nicio formă vaccinul rus Sputnik V, cu condiția că acesta primește toate aprobările și este autorizat în prealabil de comisiile sanitare europene, transmite EFE, potrivit agerpres.

„Dacă Sputnik este validat, omologat de Agenția Europeană pentru Medicamente şi, în Franţa, de Înalta Autoritate Sanitară, nu va exista niciun blocaj în privinţa distribuirii lui, dacă [vaccinul] corespunde normelor științifice şi exigențelor de rezistență şi control care sunt impuse în Europa.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Vaccinurile nu au naționalitate. Ceea ce contează este să avem un medicament care funcționează.”, a declarat Le Drian într-un interviu la postul Europe 1, conform AFP.

Președintele Franței, în schimb, a menționat că acest vaccin nu poate fi lansat pe piața europeană înainte ca producătorul să facă o solicitare de autorizare la Uniunea Europeană.

„Din momentul în care o prezintă, în cel mai scurt timp autoritățile europene şi autoritățile noastre naționale vor examina vaccinul din punct de vedere științific, în mod independent şi, în funcție de rezultate şi de teste, îl vor omologa sau nu”, a declarat liderul francez, conform digi24.

Angela Merkel, Cancelarul Germaniei, și Ursula Von der Leyen, Președintele Comisiei Europene, sunt deschise la o colaborare cu producătorii ruși, conform DiePresse. Condițiile evidente sunt ca producătorii ruși, precum și cei chinezi, să fie transparenți și să dezvăluie toate datele privind vaccinurile lor, pentru a primi aprobări.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Din cauza randamentului slab al producției și distribuirii vaccinurilor actuale pe piața UE, s-au propus în Comisia Europeană „investiții suplimentare în extinderea sau conversia fabricilor existente”.

Liderul austriac al Partidului Federal al FPÖ, Norbert Hofer, spunea despre Sputnik V că este „o șansă pentru Austria”. „Este timpul să contactăm Rusia, așa cum a făcut deja Ungaria cu succes.”

Ungaria este prima țară UE care aprobă vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19. Ungaria, care de multe ori a urmat propriul drum în politicile sale economică şi privind migraţia în cadrul UE, a optat pentru achiziţionarea de vaccinuri din Rusia şi China pentru a accelera campania de vaccinare.

Rezultatele testelor pe Sputnik V vor încuraja țări de la periferia UE, precum Serbia și Belarus, care se bazează pe vaccin, potrivit Politico.

Dacă Rusia dezvăluie toate datele, Uniunea Europeană ar putea aproba vaccinul care, potrivit studiilor, este foarte eficient. Potrivit concluziilor unui studiu publicat marţi în revista științifică de prestigiu The Lancet, Sputnik V oferă o eficacitate de 91,6% împotriva formelor simptomatice ale COVID-19.

În cazul în care Ungaria își va depăși vecinii cu privire la eficacitatea campaniei de vaccinare, presiunile se vor abate mai crunt asupra celorlalte țări membre ale UE. Fondul Rusesc de Investiții nu a arătat cât din producție este momentan, însă a spus că țintește 1 miliard de doze până la sfârșitul anului, destul pentru 500 de milioane de oameni. Rusia are acorduri de fabricare cu anumite țări, printre care numărăm India, Coreea și Brazilia. China va începe producția abia în luna februarie.

Potrivit echipei Sputnik, vaccinul este vândut cu mai puțin de 10 dolari per doză, mult mai ieftin decât vaccinurile mRNA produse de BioNTech/ Pfizer și Moderna, însă mai mult decât prețul unui vaccin adenovirus similar de la Oxford/ AstraZeneca, care costă între 4 și 5 dolari per doză.

Kirill Dmitriyev, șeful Fondului Suveran de Investiții din Rusia, care a finanțat dezvoltarea serului imunizator, spune că „Sputnik V este vaccinul pentru omenire”.

„Publicarea în The Lancet arată că Sputnik V este chiar vaccinul pentru omenire. Este unul dintre cele trei care au eficacitate de peste 90%, în vreme ce este foarte ieftin, permite o logistică simplă și poate fi păstrat la temperaturi între 2 și 8 grade Celsius și este bazat pe o platformă adenovirală foarte sigură și îmbunătățită”, a declarat acesta, conform digi24.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE