ȘTIRIExperții germani recomandă vaccinul AstraZeneca doar persoanelor sub 65 de ani

Experții germani recomandă vaccinul AstraZeneca doar persoanelor sub 65 de ani

„Vaccinul COVID-19 al AstraZeneca este recomandat în prezent doar pentru persoanele cu vârste între 18 şi 64 de ani. Datele disponibile în prezent sunt insuficiente pentru evaluarea eficacității vaccinului [AstraZeneca] după vârsta de 65 de ani”, a menționat Comitetul Permanent pentru Vaccinare la Institutul Robert Koch (STIKO) din Berlin într-un document consultat de France Presse.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a confirmat că vineri va anunţa concluziile evaluării sale asupra vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de compania britanico-suedeză AstraZeneca şi Universitatea Oxford, subliniind că va autoriza acest vaccin numai dacă datele prezentate de producătorul vaccinului sunt suficient de solide şi complete.

Vaccinul AstraZeneca este deja folosit pe scară largă în Marea Britanie, ţară unde vaccinarea este semnificativ mai avansată decât în Uniunea Europeană.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Comisia Europeană a cerut companiei AstraZeneca să redirecționeze către UE doze de vaccin produse la cele două fabrici ale sale din Marea Britanie, cu toate că în primul trimestru compania a anunțat că, din cauza unor probleme de randament, vor putea livra doar 60%, iar mai apoi 25% din cantitatea ce urma să fie furnizată blocului comunitar. AstraZeneca a răspuns că această producție este alocată britanicilor, întrucât contractul cu guvernul de la Londra a fost semnat cu trei luni înaintea celui cu Comisia Europeană.

Dacă va fi autorizat, vaccinul AstraZeneca ar fi al treilea care primeşte Autorizaţia de Comercializare Condiţionată (CMA) în UE, după cele produse de Pfizer/BioNtech şi Moderna.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...