ACTUALITATEItalia: Guvernul recomandă mască celor ce primesc musafiri acasă. Matteo Salvini: Nici...

Italia: Guvernul recomandă mască celor ce primesc musafiri acasă. Matteo Salvini: Nici măcar George Orwell nu ar fi mers atât de departe

În Italia, restricțiile impuse de autorități invadează deja spațiul domestic, guvernul italian recomandând mască la primirea musafirilor acasă, ceea ce a provocat furia oamenilor, relatează dpa, citată de Agerpres.

Potrivit sursei, guvernul italian se confruntă pe social media cu acuzaţii de stat poliţienesc din partea unor internauţi, care au adoptat hashtag-uri precum #Orwell.

“Luăm poliţia de pe străzi şi o transformăm în Poliţia Gândirii pentru a verifica în apartamente? Nici măcar George Orwell nu ar fi mers atât de departe, este o nebunie, hai să recitim ‘1984’ “, a scris liderul opoziției, Matteo Salvini, pe Twitter.
Guvernul a interzis toate petrecerile, în interior şi exterior, cu excepţia reuniunilor de după nunţi, botezuri sau înmormântări, la care pot participa însă maximum 30 de persoane.

Decretul premierului Giuseppe Conte recomandă evitarea petrecerilor la domiciliu şi limitarea invitaţilor din exterior la maximum şase. Când oamenii îşi primesc prieteni sau rude în locuinţe, ei ar trebui să poarte măşti pentru a reduce la minim riscul infectării, susţine guvernul.

Ministrul sănătăţii Roberto Speranza a anunţat prima dată măsurile duminică, provocând revolta populaţiei atunci când a sugerat că oamenii ar trebui să-şi denunţe vecinii dacă încalcă regulile.

“Este clar că vom spori controalele poliţiei şi vor exista rapoarte către poliţie”, a declarat el pe postul public RAI când a fost întrebat cum poate fi aplicată interdicţia privind petrecerile private.

Noile reguli se vor aplica timp de o lună, începând de miercuri.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...