News ȘTIRI Italia: Guvernul recomandă mască celor ce primesc musafiri acasă. Matteo Salvini: Nici...

Italia: Guvernul recomandă mască celor ce primesc musafiri acasă. Matteo Salvini: Nici măcar George Orwell nu ar fi mers atât de departe

În Italia, restricțiile impuse de autorități invadează deja spațiul domestic, guvernul italian recomandând mască la primirea musafirilor acasă, ceea ce a provocat furia oamenilor, relatează dpa, citată de Agerpres.

Potrivit sursei, guvernul italian se confruntă pe social media cu acuzaţii de stat poliţienesc din partea unor internauţi, care au adoptat hashtag-uri precum #Orwell.

„Luăm poliţia de pe străzi şi o transformăm în Poliţia Gândirii pentru a verifica în apartamente? Nici măcar George Orwell nu ar fi mers atât de departe, este o nebunie, hai să recitim ‘1984’ „, a scris liderul opoziției, Matteo Salvini, pe Twitter.
Guvernul a interzis toate petrecerile, în interior şi exterior, cu excepţia reuniunilor de după nunţi, botezuri sau înmormântări, la care pot participa însă maximum 30 de persoane.

Decretul premierului Giuseppe Conte recomandă evitarea petrecerilor la domiciliu şi limitarea invitaţilor din exterior la maximum şase. Când oamenii îşi primesc prieteni sau rude în locuinţe, ei ar trebui să poarte măşti pentru a reduce la minim riscul infectării, susţine guvernul.

Ministrul sănătăţii Roberto Speranza a anunţat prima dată măsurile duminică, provocând revolta populaţiei atunci când a sugerat că oamenii ar trebui să-şi denunţe vecinii dacă încalcă regulile.

„Este clar că vom spori controalele poliţiei şi vor exista rapoarte către poliţie”, a declarat el pe postul public RAI când a fost întrebat cum poate fi aplicată interdicţia privind petrecerile private.

Noile reguli se vor aplica timp de o lună, începând de miercuri.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 3.440 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate