ACTUALITATEItalia: Guvernul recomandă mască celor ce primesc musafiri acasă. Matteo Salvini: Nici...

Italia: Guvernul recomandă mască celor ce primesc musafiri acasă. Matteo Salvini: Nici măcar George Orwell nu ar fi mers atât de departe

În Italia, restricțiile impuse de autorități invadează deja spațiul domestic, guvernul italian recomandând mască la primirea musafirilor acasă, ceea ce a provocat furia oamenilor, relatează dpa, citată de Agerpres.

Potrivit sursei, guvernul italian se confruntă pe social media cu acuzaţii de stat poliţienesc din partea unor internauţi, care au adoptat hashtag-uri precum #Orwell.

„Luăm poliţia de pe străzi şi o transformăm în Poliţia Gândirii pentru a verifica în apartamente? Nici măcar George Orwell nu ar fi mers atât de departe, este o nebunie, hai să recitim ‘1984’ „, a scris liderul opoziției, Matteo Salvini, pe Twitter.
Guvernul a interzis toate petrecerile, în interior şi exterior, cu excepţia reuniunilor de după nunţi, botezuri sau înmormântări, la care pot participa însă maximum 30 de persoane.

Decretul premierului Giuseppe Conte recomandă evitarea petrecerilor la domiciliu şi limitarea invitaţilor din exterior la maximum şase. Când oamenii îşi primesc prieteni sau rude în locuinţe, ei ar trebui să poarte măşti pentru a reduce la minim riscul infectării, susţine guvernul.

Ministrul sănătăţii Roberto Speranza a anunţat prima dată măsurile duminică, provocând revolta populaţiei atunci când a sugerat că oamenii ar trebui să-şi denunţe vecinii dacă încalcă regulile.

„Este clar că vom spori controalele poliţiei şi vor exista rapoarte către poliţie”, a declarat el pe postul public RAI când a fost întrebat cum poate fi aplicată interdicţia privind petrecerile private.

Noile reguli se vor aplica timp de o lună, începând de miercuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite