duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEPF Daniel, de Ziua Femeii Creștine: Este datoria bărbaților și a Bisericii...

PF Daniel, de Ziua Femeii Creștine: Este datoria bărbaților și a Bisericii de a aprecia munca smerită a femeilor care slujesc familia și Biserica

Patriarhul României, PF Daniel, a spus că Mironosițele, ca și femeile creștine de azi, „sunt prezente în mod discret, fără să pretindă să fie întotdeauna apreciate, dar este de datoria tuturor bărbaților și a Bisericii întregi de a aprecia credința, evlavia și munca smerită, plină de osteneală, a femeilor care slujesc Biserica lui Hristos și care transmit credința creștină ca mame, ca soții, ca bunici, în familie și societate”, informează agenția Basilica.

Patriarhul a declarat că mironosițele au devenit modelul femeii creștine de azi.

„Acest grup de femei evlavioase și harnice au devenit icoană a tuturor femeilor creștine care dis-de-dimineață se trezesc, se roagă și muncesc pentru familie, dar și a femeilor care sunt maici și surori în mănăstiri, care dis-de-dimineață se roagă pentru mântuirea lor și a tuturor celor care cred în Iisus și-L iubesc pe El”, a menționat Patriarhul României.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Ele sunt icoane ale sfintelor femei mucenițe sau martire, care au mărturisit pe Hristos de-a lungul istoriei și mai ales în timpul persecuțiilor împotriva creștinilor”, a continuat părintele patriarh.

„Dar ele reprezintă și toate femeile creștine care aduc daruri și contribuie la zidirea de biserici, la împodobirea și înfrumusețarea bisericilor, la îngrijirea bolnavilor, contribuie la educația creștină a copiilor și de asemenea contribuie la dezvoltarea vieții în societate”, a adăugat el.

„De aceea, cu prilejul Duminicii Femeilor Mironosițe, duminică declarată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca fiind Duminica Femeilor Creștine, dorim să aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra acestor femei creștine evlavioase și harnice, le felicităm și le dorim ani mulți, cu sănătate, bucurie și ajutor de la Dumnezeu în propovăduirea adevărului Evangheliei lui Hristos și mai ales pentru transmiterea credinței în Învierea lui Hristos.”

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE