ACTUALITATEPF Daniel, de Ziua Femeii Creștine: Este datoria bărbaților și a Bisericii...

PF Daniel, de Ziua Femeii Creștine: Este datoria bărbaților și a Bisericii de a aprecia munca smerită a femeilor care slujesc familia și Biserica

Patriarhul României, PF Daniel, a spus că Mironosițele, ca și femeile creștine de azi, „sunt prezente în mod discret, fără să pretindă să fie întotdeauna apreciate, dar este de datoria tuturor bărbaților și a Bisericii întregi de a aprecia credința, evlavia și munca smerită, plină de osteneală, a femeilor care slujesc Biserica lui Hristos și care transmit credința creștină ca mame, ca soții, ca bunici, în familie și societate”, informează agenția Basilica.

Patriarhul a declarat că mironosițele au devenit modelul femeii creștine de azi.

„Acest grup de femei evlavioase și harnice au devenit icoană a tuturor femeilor creștine care dis-de-dimineață se trezesc, se roagă și muncesc pentru familie, dar și a femeilor care sunt maici și surori în mănăstiri, care dis-de-dimineață se roagă pentru mântuirea lor și a tuturor celor care cred în Iisus și-L iubesc pe El”, a menționat Patriarhul României.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Ele sunt icoane ale sfintelor femei mucenițe sau martire, care au mărturisit pe Hristos de-a lungul istoriei și mai ales în timpul persecuțiilor împotriva creștinilor”, a continuat părintele patriarh.

„Dar ele reprezintă și toate femeile creștine care aduc daruri și contribuie la zidirea de biserici, la împodobirea și înfrumusețarea bisericilor, la îngrijirea bolnavilor, contribuie la educația creștină a copiilor și de asemenea contribuie la dezvoltarea vieții în societate”, a adăugat el.

„De aceea, cu prilejul Duminicii Femeilor Mironosițe, duminică declarată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca fiind Duminica Femeilor Creștine, dorim să aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra acestor femei creștine evlavioase și harnice, le felicităm și le dorim ani mulți, cu sănătate, bucurie și ajutor de la Dumnezeu în propovăduirea adevărului Evangheliei lui Hristos și mai ales pentru transmiterea credinței în Învierea lui Hristos.”

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...