ACTUALITATEPeste 1000 de blocuri din București nu au apă caldă. Directorul Termoenergetica:...

Peste 1000 de blocuri din București nu au apă caldă. Directorul Termoenergetica: Lipsește forța de muncă, iar salariile sunt mici. Oamenii care țin sistemul în funcțiune sunt eroi

Peste 1.000 de blocuri din Capitală nu au apă caldă, întrucât se fac revizii, spune directorului general al Termoenergetica București SA, Claudiu Crețu, informează HotNews.

„Peste 1.000 de blocuri nu au apă caldă, sunt revizii, reparații pe întreg palierul, sistemul are pierderi foarte mari, încercăm reglarea acestor situații, dar mai ales încercăm să ne pregătim de iarnă.

Dacă în perioada de vară nu lucrăm, nu facem reparații, când? E mult mai important să încercăm să pregătim sistemul pentru a putea rezista iarna viitoare fără sincope mari. Ne cerem scuze locuitorilor Capitalei care au probleme cu apa caldă.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Încercăm ca acestea să fie de cât mai scurtă durată, dar sunt șantiere și, din păcate, nu sunt atât de multe șantiere câte ar trebui, tocmai pentru faptul că sunt salarii mici, e o muncă foarte grea, nu găsim atâți sudori de câți avem nevoie, nu găsim atâți instalatori de câți avem nevoie, e o problemă inclusiv cu piața forței de muncă. Prețul țevii a crescut foarte mult, deci, sunt probleme în piață pe toate palierele.

La cum arată sistemul, sincope, avarii de o zi-două, pot fi oricând și nu se pot rezolva prin magie. Evident, printr-o activitate susținută – un an, doi, trei – acest lucru se poate rezolva, dar o avarie care se poate rezolva în două zile nu are un impact atât de mare, dată fiind inerția termică”, a declarat Crețu, într-o conferință de presă.

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat la începutul lunii iunie că speră ca problema apei calde în București să se rezolve „într-o săptămână și un pic”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...