vineri, iunie 14, 2024
ACTUALITATEPeru declară stare de urgență sanitară în fața epidemiei de sindrom Guillain-Barré

Peru declară stare de urgență sanitară în fața epidemiei de sindrom Guillain-Barré

Autoritățile peruane iau măsuri urgente pentru a face față epidemiei de sindrom Guillain-Barré, iar populația este avertizată să fie vigilentă, informează CNN.

Peru se confruntă cu o epidemie de sindrom Guillain-Barré, o afecțiune rară și gravă care afectează sistemul nervos periferic. Autoritățile sanitare peruane au declarat stare de urgență și au implementat măsuri urgente pentru a face față acestei epidemii în creștere alarmantă.

Sindromul Guillain-Barré este o boală autoimună în care sistemul imunitar atacă sistemul nervos periferic, cauzând slăbiciune musculară și, în unele cazuri, paralizie. Pacienții prezintă adesea simptome inițiale precum furnicături, senzații de amorțeală și slăbiciune în membrele inferioare, care se pot extinde apoi către trunchi și membrele superioare. În unele cazuri severe, sindromul poate afecta funcțiile vitale ale corpului, cum ar fi respirația și înghițirea.

Ministerul Sănătății din Peru a raportat o creștere semnificativă a cazurilor de sindrom Guillain-Barré în ultimele săptămâni, în special în regiunile Lima, La Libertad și Lambayeque. În lumină acestor statistici îngrijorătoare, guvernul a luat decizia de a declara stare de urgență sanitară pentru a coordona eforturile de combatere a epidemiei.

Ca parte a măsurilor luate, autoritățile peruviane au intensificat campaniile de informare și educare în rândul populației pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la sindromul Guillain-Barré. Oamenii sunt sfătuiți să fie vigilenti și să caute imediat asistență medicală dacă prezintă simptomele caracteristice ale bolii.

De asemenea, s-a acordat o atenție sporită îmbunătățirii capacităților spitalelor și cliniciilor pentru a face față numărului mare de pacienți. S-a dispus asigurarea resurselor necesare pentru tratarea și îngrijirea pacienților cu sindrom Guillain-Barré.

Specialiștii în sănătate și cercetătorii lucrează în colaborare pentru a înțelege mai bine cauzele acestei epidemii și pentru a dezvolta strategii de prevenire și tratament. Se fac eforturi pentru identificarea rapidă a cazurilor, tratamentul adecvat și monitorizarea atentă a pacienților afectați.

Sindromul Guillain-Barré reprezintă o provocare majoră pentru sistemul de sănătate din Peru, dar autoritățile sunt hotărâte să ia măsuri urgente și eficiente pentru a face față acestei epidemii. Monitorizarea atentă a situației, educarea populației și asigurarea resurselor necesare sunt priorități în eforturile de combatere a acestei afecțiuni grave.

Peru este una dintre cele mai vaccinate țări din America de Sud, cu o rată de vaccinare completă anti C19 de 84,2%.

În 2021, FDA-ul american (echivalentul Agenției Naționale a Medicamentului) a emis un avertisment privind posibilitatea apariției acestui sindrom în urma vaccinării cu Johnson & Johnson, ser retras între timp de pe piața americană.

Între timp, nu numai că vaccinul J&J a fost retras, dar CDC a recomandat distrugerea tuturor dozelor rămase și care nu au expirat.

Evident, ipoteza privind o legătură între ser și apariția acestui sindron nu este luată în calcul de autoritățile peruviene.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE