ACTUALITATEPersoana care a amenințat-o pe Maia Morgenstern, plasată sub control judiciar pentru...

Persoana care a amenințat-o pe Maia Morgenstern, plasată sub control judiciar pentru 60 de zile. Autoritățile refuză în continuare să facă publică identitatea făptașului

Potrivit unui comunicat al IGPR, dosarul penal a fost deschis „în urma plângerii unei femei, privind un mesaj cu caracter antisemit ce cuprindea amenințări cu moartea şi alte vătămări, transmis pe mai multe adrese de e-mail ale unui teatru.

Dosarul penal a fost înregistrat inițial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi, ulterior, a fost declinat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Persoana suspectă a fost identificată şi reținută pentru 24 de ore de polițiștii Direcției de Investigații Criminale.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Ulterior, a fost prezentată procurorului de supraveghere, care a admis propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale şi a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pentru 60 de zile, faţă de cel în cauză, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de amenințare a unei persoane sau a unui grup de persoane, prin intermediul unui sistem informatic (…), faptă prevăzută de articolul 6 indice 1 din O.U.G. 31/2002, privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracțiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război” , se arată în comunicatul IGPR.

Cercetările în acest caz continuă.

Reamintim că actrița Maia Morgenstern a fost amenințată pe e-mail de un individ care a semnat cu numele „Andrei Ilarie”. Autoritățile refuză să facă publică identitatea persoanei, deși cazul este de notorietate națională.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

  1. „Scrie chestia asta, că te facem noi scăpat, lumea uită și tu rămâi cu banii. Important e să dăm lovitura să discredităm protestele, să mai invenăm putin antisemitism că nu prea mai este”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...