joi, iunie 13, 2024
ACTUALITATEPentru a putea preda, profesorii de la universitățile americane trebuie să semneze...

Pentru a putea preda, profesorii de la universitățile americane trebuie să semneze o „declarație care afirmă credința în diversitate, incluziune şi antirasism”

Declarațiile obligatorii privind diversitatea, incluziunea şi antirasismul (DEI) stârnesc dezbateri aprinse în campusurile universitare americane. Un profesor de psihologie de la UCLA care cu ani în urmă a avut rezerve cu privire la declarațiile de diversitate a avut probleme în a fi angajat în această toamnă, conform NewYorkTimes.

Declarațiile privind diversitatea sunt un nou punct de dispută în campusurile universitare din SUA. Aproape jumătate din universitățile mari din America cer candidaților la locuri de muncă să scrie astfel de declarații. Multe departamente de la Universitatea din California cer acum ca membrii facultății care doresc promovări și posturi să scrie astfel de declarații.

Yoel Inbar, un renumit profesor de psihologie la Universitatea din Toronto, candidat pentru a preda în această toamnă la Universitatea UCLA din California a fost acceptat, i s-a oferit chiar şi o casă în apropiere pentru a locui, însă ulterior a fost refuzat întrucât s-a descoperit că într-un podcast realizat cu mulţi ani în urmă, el se opusese declarațiilor de diversitate – precum cea pe care tocmai o semnasese recent. Astfel, decanul i-a spus candidatului Yoel Inbar, doctor în psihologie că UCLA nu i-a mai putut oferi un loc de muncă.

Declarațiile privind diversitatea tind să umple o pagină lungă și le cer candidaților să descrie modul în care ar contribui la diversitatea campusului, căutând adesea exemple despre modul în care membrul facultății a promovat un mediu de învățare incluziv sau antirasist.

Pentru susținători, astfel de declarații înseamnă atât evaluarea competențelor, cât și strategia de afaceri. Având în vedere interzicerea admiterii în funcție de rasă și nevoia de a atrage candidați dintr-un număr tot mai mic de potențiali studenți, multe colegii caută să creeze un mediu mai primitor.

Dar criticii spun că aceste declarații sunt încercări puțin voalate de a impune „ortodoxia ideologică”. Solicitanții pricepuți din punct de vedere politic, spun ei, învață să folosească cuvintele la modă ideologice potrivite. Și susținerea diversității poate eclipsa punctele forte considerate centrale pentru mediul academic, nu în ultimul rând expertiza profesională.

„Declarațiile de fidelitate față de ideologia DEI sunt atât de omniprezente încât sunt lipsite de sens”, a spus Daniel Sargent, profesor de istorie și politici publice la Universitatea din California, Berkeley. „Instituționalizăm o «înșelatorie» a performanțelor.”

Erwin Chemerinsky, decanul facultății de drept din Berkeley și un savant în libertatea de exprimare, descrie o mare parte din critici ca fiind un atac la adresa diversității, chiar dacă recunoaște că cerința ar putea fi folosită greșit.

Scopul declarațiilor, a spus el, este de a împinge solicitanții să se gândească la modul în care pot ajunge la studenți. „Vă spun, profesorii care nu recunosc diversitatea din sălile lor de clasă se vor lupta”, a spus el. „Unii dintre cei mai buni profesori sunt destul de conservatori din punct de vedere politic, dar sunt încă conștienți de cine este în clasă.”

Dezbaterea are loc pe măsură ce oficialii DEI și programele de tot felul au devenit o prezență puternică în campusuri. Universitățile au angajat sute de administratori, care monitorizează conformitatea cu obiectivele de angajare și schimbările curriculare, iar multe departamente scriu o variație a politicii DEI.

Senatul facultății din California Community Colleges, cel mai mare sistem de învățământ superior din SUA, și-a instruit profesorii cu privire la obligația lor „de a ridica vălul supremației albe” și „colonialismului”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

 1. are o oarecare legatura,
  e reprezentativ:

  30 mai 2014 — Did you know ADL trains every new FBI agent on their role as protectors of the American people and the Constitution?

  Partnering with Law Enforcement
  Anti-Defamation League
  https://www.adl.org › partner…
  140,000 law enforcement professionals have participated in the program;
  it has become a mandatory training requirement for all new FBI Special Agents and …

  ADL,
  ” liga anti-defăimării “,
  A nu vine de la American !

 2. You see the woman in the window? Do you see the woman in the window?…I want you to see that woman, because that’s my wife. But that’s not my apartment. That’s not my apartment. You know who lives there? Huh? I mean, you wouldn’t know who lives there – I’m just saying, “But you know who lives there?” Huh? A nigger lives there. How do ya like that? And I’m gonna, I’m gonna kill her. There’s nothing else. I’m gonna kill her. What do you think of that? Hmm? I said ‘What do you think of that?’ Don’t answer. You don’t have to answer everything. I’m gonna kill her. I’m gonna kill her with a .44 Magnum pistol. I have a .44 Magnum pistol. I’m gonna kill her with that gun. Did you ever see what a .44 Magnum pistol can do to a woman’s face? I mean it’ll fucking destroy it. Just blow her right apart. That’s what it can do to her face. Now, did you ever see what it can do to a woman’s pussy? That you should see. You should see what a .44 Magnum’s gonna do to a woman’s pussy you should see. I know, I know you must think that I’m, you know… You must think I’m pretty sick or something, you know, you must think I’m pretty sick. Right? You must think I’m pretty sick? Hmm? Right? I’ll betcha, I’ll betcha you really think I’m sick right? You think I’m sick? You think I’m sick? You don’t have to answer. I’m paying for the ride. You don’t have to answer.

 3. Profession of faith 🙂 universitățile au devenit bisericile ateilor, ideologie pe pâine

  Credința in diversitate (nu si părerea ta diferită)
  Credința in incluziune (nu și incluziunea voastră)
  Credința in antirasism (nu și antirasismul impotriva albilor).

  Hai, ioropeniști din toate țările – semnați concluziile inaintea cercetării, așa universitar, academic și jtiințific!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE