sâmbătă, aprilie 20, 2024
ACTUALITATEPensionarii români se împrumută la CAR pentru masa de Paști | Cer...

Pensionarii români se împrumută la CAR pentru masa de Paști | Cer chiar și 100 de lei

Creșterea alarmantă a prețurilor la alimentele de bază i-a determinat pe unii pensionari români să se împrumute la Casa de Ajutor Reciproc(CAR) pentru a avea ce pune pe masa de Paști, informează impact.ro.

Unii dintre ei împrumută sume mici din acest motiv, chiar și 100 de lei, confirmă reprezentanții CAR. Cele mai multe cereri de împrumut s-au înregistrat în Capitală, potrivit sursei citate. Pensionarii cu venituri de maximum 1000 de lei par cei mai afectați de creșterea prețurilor.

„Pensionarii au venit în această lună să se împrumute pentru a-și organiza, pregăti, Sărbătorile Pascale. Cele mai multe împrumuturi solicitate sunt mici, sunt până la 400 de lei. Avem o ofertă socială pentru membrii noștri și, într-adevăr, între 100 și 400 de lei sunt împrumuturile pentru aceste sărbători. Atât își pot permite ei. Ei nu își mai pun problema de cadouri, ei își pun problema să aibă ce pune pe masă,” a explicat Georgică Bădărău, consilier CAR, citat de sursa menționată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Oficialii Guvernului susțin că au demarat controale de specialitate în piețe și supermarketuri pentru a nu de face „speculă” la alimente. Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, spune că de Paști este „important să petrecem timpul alături de cei dragi” și este irelavantă suma pe care a alocat-o el pentru masa specifică acestei sărbători. Câciu a ținut un discurs „motivațional ” pentru educația financiară a românilor, dar nu a pomenit nimic despre următoarea creștere a pensiilor.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Este o chestiune de educație financiară. Cred că mulți dintre noi trebuie să învățăm să ne uităm la ceea ce avem nevoie cu adevărat, nu la ceea ce (…) sau la ceea ce ne dorim trebuie să găsim resurse, dar la ceea ce avem nevoie”, a declarat mnistrul Finanțelor, Adrian Câciu, potrivit Hotnews.

Potrivit analiștilor financiari, o familie cu venituri medii „scoate din buzunar”  într e 500 și 700 de lei pentru masa de Paști.

Guvernul a aprobat majorarea punctului de pensie cu 10% și a indemnizației sociale pentru pensionari cu 25%,  1 ianuarie 2022, dar această prevedere va intra în vigoare abia în 2023.

 

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE