luni, mai 20, 2024
ACTUALITATEStudiu britanic: Anticorpii dezvoltați după răceala obișnuită oferă protecție împotriva COVID-19

Studiu britanic: Anticorpii dezvoltați după răceala obișnuită oferă protecție împotriva COVID-19

Cercetătorii de la Imperial College London susțin că o răceală comună poate oferi un anumit grad de protecție împotriva Covid-19, dar atenționează oamenii că ar trebui totuși să se vaccineze. Persoanele cu niveluri ridicate de celule T de memorie dezvoltate în urma răcelilor obișnuite sunt mai puțin susceptibili de a se contamina cu Covid, potrivit unui nou studiu revizuit de experți independenți.

Cercetătorii consideră că descoperirile ar putea ajuta la realizarea modelului necesar pentru producerea de noi vaccinuri care oferă o imunitate de lungă durată și ar proteja împotriva variantelor actuale și viitoare de SARS-CoV-2.

Oamenii de știință britanici spun că nivelurile ridicate de celule T și rolul în combaterea Covid reprezintă o „descoperire importantă” – dar avertizează că „nimeni nu ar trebui să se bazeze doar pe asta” și au insistat că oamenii ar trebui să se vaccineze ca împotriva Covid.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Celulele T sunt un tip de globule albe care ajută la protejarea organismului de infectări.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Dr. Rhia Kundu, conducător al studiului, declară că „expunerea la virusul SARS-CoV-2 nu duce întotdeauna la infectare și am fost dornici să înțelegem de ce”.

„Am descoperit că nivelurile ridicate de celule T preexistente, create de organism atunci când sunt infectate cu alte coronavirusuri umane, cum ar fi răceala, pot proteja împotriva infectării cu Covid-19.

„Deși este o descoperire importantă, este doar o formă de protecție și aș sublinia că nimeni nu ar trebui să se bazeze doar pe asta. „În schimb, cel mai bun mod de a te proteja împotriva Covid-19 este să fii vaccinat complet, inclusiv să primești doza de rapel.”

Studiul a început în septembrie 2020, când majoritatea oamenilor din Marea Britanie nu fuseseră infectați cu Covid-19.

Cercetarea a inclus 52 de persoane care au locuit cu persoane care a fost expuse la Covid.

Participanții au făcut teste PCR de la început, apoi după patru și șapte zile, pentru a determina dacă au dezvoltat boala, scrie SkyNews.

Celulele T vizează proteinele interne

Probele de sânge au fost prelevate în termen de șase zile de la expunerea la virus, pentru a le permite cercetătorilor să analizeze nivelurile de celule T preexistente induse de infectările anterioare cu virusul gripal comun care au recunoscut și proteinele Covid.

Cercetătorii au descoperit că au existat niveluri semnificativ mai mari ale acestor celule T reactive încrucișate la cele 26 de persoane care nu s-au infectat, comparativ cu cele 26 de persoane care au contractat coronavirusul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Studiul – publicat în Nature Communications – arată că celulele T vizează proteinele interne din SARS-CoV-2, mai degrabă decât proteina vârf de pe suprafața virusului.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Vaccinurile actuale nu induc un răspuns imun la aceste proteine ​​interne.

Profesorul Ajit Lalvani, autor principal al studiului și director al Unității de Cercetare pentru Protecția Sănătății a Infecțiilor Respiratorii NIHR de la Imperial, a declarat: „Studiul nostru oferă cele mai clare dovezi de până acum care indică faptul că celulele T induse de coronavirusurile comune joacă un rol protector împotriva infectării SARS-CoV -2, potrivit Smart Radio.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE