ACTUALITATEPeste 300 de clădiri de spital din România nu au autorizație de...

Peste 300 de clădiri de spital din România nu au autorizație de securitate la incendiu. Amenzi de jumătate de milliard de lei, în urma controalelor

Din cele 1.392 de imobile din România în care funcționează 600 de spitale de stat și private, peste 300 de clădiri nu au autorizație de securitate la incendiu, informează EuropaFM, care citează un raport realizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Potrivit raportului, aflat în curs de finalizare, după incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean Neamț, inspectoratele pentru situații de urgență județene și București-Ilfov, DSP-urile și inspectorii ISCIR au controlat toate cele 1.392 de clădiri de spital.

În urma controalelor efectuate, s-a descoperit că doar 310 dețin autorizația de securitate la incendiu, iar 52 sunt autorizate parțial, se arată în concluziile raportului Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

În București și în județul Ilfov, controalele sunt în curs, precizează sursa citată.

Inspectorii au amendat reprezentanții spitalelor, în principal managerii, cu aproape jumătate de miliard de lei.

Principalele probleme descoperite în secțiile ATI din România sunt:

nefuncționarea sau inexistența mentenanței instalațiilor de detectie, semnalizare și avertizare a incendiilor ori neasigurarea echipării construcțiilor cu astfel de sisteme de protecție la incendiu

funcționarea fără deținerea autorizației de securitate la incendiu

lipsa hidranților sau nefuncționarea lor dar și lipsa stingătoarelor de incendiu

neverificarea instalațiilor electrice cu personal atestat/autorizat, utilizarea instalalațiilor electrice cu defecțiuni sau improvizații ori suprasolicitarea acestora

marcarea necorespunzătoare a căilor de evacuare sau lipsa instalațiilor de iluminat corespunzătoare, precum și neasigurarea condițiilor de evacuare în cazul producerii situațiilor de urgență.

Reamintim că în luna noiembrie, în urma unui  incendiu izbucnit la secția ATI din cadrul Spitalului Județean din Piatra Neamț, 10 pacienți și-au pierdut viața, iar 7 au fost răniți. Ulterior, un singur rănit a supraviețuit incendiului.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...