luni, martie 27, 2023
ACTUALITATEPaza bună trece primejdia rea: Autobuzele electrice din Focșani sunt încălzite cu...

Paza bună trece primejdia rea: Autobuzele electrice din Focșani sunt încălzite cu motorină, pentru a le spori autonomia

Cele șapte autobuze electrice achiziționate de Primăria Focșani se încălzesc cu… motorină. Aceste mașini, cumpărate din Turcia, aveau un sistem de încălzire electric, dar autoritățile au luat decizia de a instala și un sistem pe motorină, scrie Jurnal de Vrancea.

Motivul: autonomia scăzută a autobuzului pe baterii.

„Ele se pot încălzi și electric și pe motorină dar ca să avem o eficiență mai bună, adică o autonomie mai mare, vehiculele sunt încălzite cu un sistem pe motorină. Astfel mărim autonomia de la 100 la aproximativ 170 de kilometri pe zi”, a spus directorul Transport Public Focșani, Ion Diaconu, pentru sursa citată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Un microbuz consumă astfel cam 5 litri de motorină pe zi, adică 150 de litri pe lună. Primăria din Focșani mai are în plan achiziția a încă nouă autobuze electrice.

R3media a relatat despre numeroasele mărturii ale proprietarilor de mașini electrice care vorbesc despre autonomia scăzută a autovehiculelor pe baterii.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. o sa le ataseze remorci cu cisterne de benzina si generatoare, altfel, in 2-3 ani alea vor fi piese de muzeu la cat de repede se degradeaza bateriile alea..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate