joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEGen. Mark Milley, șeful armatei SUA: Ucrainenii mai au 30-45 de zile...

Gen. Mark Milley, șeful armatei SUA: Ucrainenii mai au 30-45 de zile de vreme favorabilă luptelor

Ucraina are cam 30-45 de zile în care vremea îi va permite să atace, a spus generalul Mark Milley, șeful Armatei Statelor Unite, într-un interviu acordat BBC.

Milley (foto dreapta), care este șeful Statelor Majore Întrunite al SUA, cel mai înalt rang al armatei americane, a declarat că intervalul respectiv este „rezonabil” pentru a-i permite Ucrainei să mai poarte acțiuni ofensive.

„Mai există o perioadă rezonabilă de timp, probabil între 30-45 de zile, care le-a mai rămas. Așa că ucrainenii nu sunt terminați, bătălia nu s-a terminat și nu s-a încheiat partea de luptă din ceea ce-și propun să realizeze”, a spus Milley.

Generalul SUA a mai adăugat că este „prea devreme pentru a determina cum se va termina” și că „Ucraina a reușit succese parțiale în ceea ce și-a propus, ceea ce este important”.

Milley a precizat ce se va întâmpla după terminarea intervalului de 30-45 de zile.

„Va interveni anotimpul ploios, terenul va deveni noroios, va fi dificil de manevrat. Apoi vine iarna și vom vedea unde vor merge lucrurile de-acolo înainte”, a mai declarat șeful Armatei SUA.

În cadrul aceleiași transmisiuni, Amiralul Sir Tony Radakin (foto stânga), șeful Statului Major al Armatei Britanice, a spus că Ucraina câștigă și Rusia pierde.

Conform acestuia, motivul este acela că scopul Moscovei a fost „să preia sub control Ucraina” și „asta nu s-a întâmplat și nu se va întâmpla niciodată”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate