ACTUALITATEPatriarhul României, întâlnire cu noul Ambasador al Serbiei. PF Daniel: Prin...

Patriarhul României, întâlnire cu noul Ambasador al Serbiei. PF Daniel: Prin Catedrala Națională de la București și Sf. Sava de la Belgrad se arată credinţa şi demnitatea celor două popoare ortodoxe

Patriarhul României, PF Daniel, l-a primit în vizită de prezentare pe Excelența Sa Ștefan Tomașevici, Ambasadorul Serbiei la București, informează agenția Basilica.

Reprezentantul țării vecine a subliniat „importanţa relaţiilor frăţeşti dintre cele două popoare şi Biserici Ortodoxe, care, de-a lungul istoriei, au trecut împreună prin încercări similare”. De asemenea, Ștefan Tomașevici a precizat că înainte de a se prezenta la post, în România, a fost binecuvântat de fostul patriarh al Serbiei, Irineu, trecut la cele veșnice pe 20 noiembrie.

La rândul său, Patriarhul Daniel „a subliniat faptul că este de dorit o intensificare a relaţiilor dintre cele două Biserici Ortodoxe surori şi între cele două popoare vecine”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„De asemenea, Patriarhul României a evidenţiat rolul deosebit pe care l-a avut Statul Sârb în sprijinirea Bisericii Ortodoxe Sârbe pentru zidirea şi pictarea Catedralei Sfântul Sava din Belgrad, Patriarhia Română fiind şi ea în proces de pictare, în tehnica mozaic, a Catedralei Naţionale din Bucureşti.

Prin aceste Catedrale, se arată credinţa şi demnitatea celor două popoare ortodoxe, după anii dificili ai dictaturii comuniste atee.

La finalul întrevederii, cei doi interlocutori au menţionat perioada grea prin care trece întreaga umanitate din cauza pandemiei cu noul coronavirus, perioadă care poate fi depășită prin intensificarea rugăciunii, a filantropiei creştine şi a solidarităţii faţă de toţi cei aflaţi în dificultate”, se arată în comunicatul Patriarhiei Române.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...