ACTUALITATEAgerpres: CCR a decis că legea care elimina pensiile speciale ale parlamentarilor...

Agerpres: CCR a decis că legea care elimina pensiile speciale ale parlamentarilor este „neconstituțională”

Curtea Constituțională a României a stabilit, joi, că este neconstituțională legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, au precizat, pentru Agerpres, surse din CCR. Sursele citate au arătat că decizia a fost luată cu 6 voturi „pentru” admitere și 3 „împotrivă”.

Peste 70 de foști parlamentari au acționat în instanță Legea 7/2021 pentru modificarea Legii 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor prin care au fost eliminate pensiile speciale. Excepțiile de neconstituționalitate vin de la instanțe din toată țara, respectiv Tribunalul Arad, Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Sălaj, Suceava, Timiș și Curtea de Apel Timișoara.

Pe 17 februarie 2021, Plenul Parlamentului a adoptat abrogarea pensiilor speciale ale senatorilor și deputaților. S-au înregistrat 357 de voturi „pentru”, iar 30 de parlamentari nu au votat.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate