miercuri, iulie 24, 2024
ACTUALITATEPatriarhia se declară stupefiată de inepțiile dr. Sandra Alexiu, care a pretins...

Patriarhia se declară stupefiată de inepțiile dr. Sandra Alexiu, care a pretins că ar exista „o lege” dată de Biserică, care i-ar obliga pe medici să emită „adeverințe pentru botez”

Patriarhia Română afirmă că nu există nicio obligație pentru medici de a elibera vreo adeverință care să certifice starea de sănătate a copilului ce urmează botezat, informează un comunicat de presă.

Patriarhia îl citează pe gânditorul latino-american Nicolas Gomez Davila cu privire la afirmațiile medicului Sandra Alexiu, cea care a pretins că Biserica ar da „legi” care i-ar obliga pe medicii pediatri să să elibereze o adeverință care să certifice starea bună de sănătate a copilului ce urmează a fi botezat.

„În urma recentei apariții a unei „știri” din care reieșea că medicii pediatri ar fi, la inițiativa „dictatorială” a Bisericii, somați prin unii preoți și obligați de o așa-zisă lege „făcută” de Patriarhie să elibereze o adeverință care să certifice starea bună de sănătate a copilului ce urmează a fi botezat, știre în care se menționa și revolta unui medic enervat de situația în sine, e greu să nu-ți amintești observația calmă a unuia dintre cei mai lucizi și profunzi gânditori creștini din secolul XX: „Când înțelegem ce au înțeles cei ce păreau să înțeleagă, rămânem stupefiați.” (Nicolás Gómez Dávila)”, afirmă Patriarhia Română.

În realitate, este vorba de o obligație a preotului, de a se interesa de starea de sănătate a copilului ce urmează să fie botezat. Familia trebuie să-i prezinte acestui starea de sănătate a copilului, menționează Patriarhia.

Aceste recomandări pe linia preot – familie vin în urma cazului din ianuarie 2021 de la Suceava, în care au fost acuzații – dovedite a fi false – că botezul i-a cauzat decesul unui micuț.

„Pornind însă de la tragedia morții unui bebeluș, survenită după un botez oficiat la sfârșitul lunii ianuarie 2021 într-o biserică din Suceava, tragedie care a scos la lumină lucruri asupra cărora trebuie reflectat intens (starea -fragilă- de sănătate a pruncului, prejudecata că pruncii trebuie botezați la o vârstă cât mai fragedă, luându-se ca ipotetic reper vârsta de 40 de zile, dar ignorându-se esențialul grad de vigoare a copilașilor și inexistența presiunii unui termen limită pentru Botez), pornind așadar de la acest caz tragic care a tulburat societatea și a surpat viața unui preot onest care, deși nu a fost găsit vinovat în cadrul cercetării judiciare declanșate de caz, a rămas grav marcat de tragedie, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a pronunțat în ședința sa de lucru din februarie 2021 după cum urmează:

– înainte de săvârșirea Sfintei Taine a Botezului, preotul are obligația de se întâlni cu părinții și nașii copilului, întâlnire în cadrul căreia aceștia, după consultarea anterioară cu medicul pediatru, să prezinte în mod onest preotului starea reală de sănătate a copilului și dorința ca el să fie botezat.
– în cadrul Facultăților de Teologie din Patriarhia Română se va acorda o atenție sporită practicii liturgice referitoare la săvârșirea actului întreitei „afundări” din timpul slujbei Botezului, practică liturgică obligatorie pentru studenții teologi din anii terminali ai secțiilor de Teologie Pastorală.
– în fiecare protopopiat din cuprinsul Patriarhiei Române va fi organizată o consfătuire anuală cu preoţii, referitoare la săvârșirea corectă a fiecărei Sfinte Taine.
– vor fi susținute cateheze cu credincioşii privind semnificația duhovnicească a Sfintelor Taine.

Este vorba așadar despre o fermă și părintească hotărâre sinodală care se adresează exclusiv părinților, nașilor și preotului, aceea de a se acorda în mod responsabil maximă atenție stării de sănătate și gradului de vigoare a pruncului care urmează să fie botezat.
Gradul de calitate a transmiterii în spațiul public a unor hotărâri esențiale ale Sfântului Sinod depinde inclusiv de gradul de rigoare și claritate al explicării acestora în eparhiile Patriarhiei Române, unde ierarhii participanți la ședințele sinodale au onoranta datorie de a se întâlni constant și frățește cu preoții aspru confruntați cu probleme și provocări ivite din foarte complicata realitate socială actuală, preoți trudnic slujitori care au nevoie la rândul lor de multiplu și cald sprijin arhipăstoresc.
Important, liniștitor și eliberator rămâne ca întotdeauna adevărul curat, cu bunăvoință explicat”, sună comunicatul Patriarhiei Române.

Interesant că medicul de la care a pornit această furtună într-un pahar cu apă este dr. Sandra Alexiu (foto).

Dr. Sandra Adalgiza Alexiu este cunoscută pentru inepțiile spuse de-a lungul vremii. În timpul pandemiei a susținut vaccinarea obligatorie a medicilor, dar și că acea criză nu se va termina mai devreme de 2023. A greșit cu „doar” 8-9 luni.

Cazul este cu atât mai grav cu cât Adalgiza Alexiu este președintele asociației medicilor de familie din București – Ilfov.

Sandra Alexiu este cunoscută pentru sutele de milioane de lei vechi primite ca donație din partea companiilor de medicamente.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

 1. nicio grija, 90% dintre preotii asa zis ortodocsi nu mai boteaza, doar le pun niste apa in cap, ca la catolici, adica lasa copiii nebotezati. Si oricum nu e ca si cand copilul ala nu va face baie in viata lui, indiferent cat de bolnav ar fi. La mare si la stranduri se arunca toti in cap, nu le mai cere nimeni adeverinta de la doctor. La botez e problema domne. Dar avand in vedere cat de ‘ortodocsi’ sunt multi popi, cred ca sunt si unii care cer asa ceva de la doctor.

 2. 4 NY babies get herpes from Jewish circumcision rite in …
  The Times of Israel
  https://www.timesofisrael.com › …
  ·
  Traducerea acestei pagini
  25 feb. 2020 — “The spread of neonatal herpes through ritual circumcision is a public health risk,” a Health Department official told WPIX. “To address this …

  -doar daca mohelu are leziuni “herpetice” la gura,
  pt. detalii intrebati pa gooagăl.

  New York Mohel Accused of Infecting Infant With Herpes …
  Newsweek
  https://www.newsweek.com › …
  ·
  Traducerea acestei pagini
  23 sept. 2019 — He was taken to a hospital and a specimen was taken from a lesion, which tested positive for herpes simplex virus type 1 (HSV-1), responsible …

  Rabbis and NY negotiate how to protect infants …
  The Guardian
  https://www.theguardian.com › …
  ·
  Traducerea acestei pagini
  21 feb. 2015 — Oral suction circumcision has been linked to 17 cases of herpes since 2000 as mayor is in talks with Orthodox Jews to reconsider existing …

  Baby Dies of Herpes in Ritual Circumcision By Orthodox Jews
  go.com
  https://abcnews.go.com › story
  ·
  Traducerea acestei pagini
  9 mar. 2012 — In the 2004 death and the more recent one, a mohel infected the penile wounds with Type 1 herpes I (HSV-1), which affects the mouth and throat.

  Herpes Strikes Two More Infants After Ritual Circumcision
  https://abcnews.go.com › story
  ·
  Traducerea acestei pagini
  5 apr. 2013 — Some estimate that 70 percent of the general population is infected with the Type 1 herpes I (HSV-1), which can be transmitted from the mouth to …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE